Veranda bouwen Putte?

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten. Vind een verandabouwer voor uw project!

Gratis offertes vergelijken

Veranda Putte

Een veranda bouwen aan uw huis in Putte? Schakel een verandabouwer in die de leefveranda voor u realiseert. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het op een woonveranda aankomt. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal; kiest u voor aluminium, hout of kunststof? En welke type ruit is noodzakelijk? Bovendien kiest u ook uit verschillende stijlen, zoals een moderne leefveranda of een traditionele woonveranda.

Op deze pagina vindt u alles over veranda’s, de soorten, de materialen en de prijzen. Wilt u een exacte prijs van een leefveranda?

Start gratis offerteaanvraag.

Vergelijk iedere kostprijs onderling en vindt een geschikte verandabouwer uit Putte.

veranda Putte

Wat is een leefveranda?

Een leefveranda is een volwaardige aanbouw tegen uw huis in Putte die u inricht als zithoek, hobbyruimte, bureau of woonkamer. Vaak is een leefveranda voorzien van dichte of glazen wanden en daarom vallen ze onder de term ‘bijgebouw’.

Wilt u lang genieten van mooi weer?

De woonveranda is goed geïsoleerd, dus u geniet het hele jaar van de woonveranda. Met glazen wanden en zelfs een lichtstraat geniet u 365 dagen per jaar van het buitenleven! Er zijn diverse mogelijkheden als het op de stijl en het materiaal aankomt. Zo is er een klassieke woonveranda, maar ook een landelijke of victoriaanse leefveranda is mogelijk.

Voordelen van een veranda in Putte

Een veranda aanbouwen wordt steeds populairder. Dit is ook niet zo gek, aangezien het diverse voordelen met zich mee brengt. Ten eerste zorgt een leefveranda dat binnen naar buiten wordt gebracht en andersom. Zo krijgt u een zogeheten tuinkamer, die dient als overgang tussen huis en tuin. Daarbij creëert u extra ruimte, het is echt een uitbreiding van het huis. Bovendien zorgt het voor meer licht, omdat er met veel ruiten wordt gewerkt. Een woonveranda bouwen betekent een waardestijging van het huis. U heeft enorm veel keuze als het aankomt op stijl, uitvoering en materiaal.

De voordelen op een rij:

  • Extra ruimte
  • Meer licht
  • Waardestijging woning
  • Verschillende stijlen en materialen

Wat kost een veranda?

Een gemiddelde prijs voor verandabouw is €1.500,- per m². Maar wat een leefveranda precies kost, is lastig te zeggen. Dit komt omdat de prijzen door diverse factoren beïnvloed worden. Zo is een voorgefabriceerde veranda stukken goedkoper dan het op maat laten bouwen. Deze variant wordt van tevoren gemaakt en heeft standaardafmetingen. U kunt uitgaan van een gemiddelde kostprijs van €7.500,-. Wilt u een luxe maatwerk woonveranda, geheel naar uw wensen gemaakt? Dan kost dit zo’n €20.000,-. Op deze pagina leest u meer over de prijs van veranda’s.

Prijstabel: Veranda prijzen

Type veranda Gemiddelde kostprijs * Oppervlakte
Prefab veranda €7.500,- 12 m² (bijv. 3m bij 4m)
Maatwerk veranda €20.000,- 12 m² (bijv. 3m bij 4m)

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een exacte kostprijs vraag je offertes aan via het offerteformulier.

Factoren die de prijs van een veranda beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de prijs voor een woonveranda bouwen beïnvloeden. Iedere factor kan specifieke impact hebben op de prijs. De prijzen hangen vooral af van de soort leefveranda. Gaat u voor het aanbouwen van een standaard variant of een klassiek of victoriaans model. Daarnaast is het de vraag of u prefab of maatwerk prefereert. Ook het materiaal speelt een grote rol. PVC is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan aluminium of hout. De laatste factor zijn bepaalde extra’s waar u voor kiest. U kunt hierbij denken aan de dakstructuur, de kwaliteit van de beglazing en verlichting die u wilt laten plaatsen.

Zoekt u een betaalbare verandabouwer uit Putte?

Door offertes te vergelijken bespaart u tot 30% op de kosten!

Offertes aanvragen

Verandabouw Putte

Een veranda is de ideale oplossing om uw woning te vergroten. Met een woonveranda aan uw huis vergroot u de lichtinval in uw woning. Door de ruime keuze in stijlen en soorten vindt u altijd een geschikte uitbouw die precies bij de uitstraling van de rest van uw woning past. Bovendien verhoogt u de waarde van uw woning met een professioneel gebouwde woonveranda.

Bij het bouwen van een woonveranda, is het belangrijk om van tevoren te bepalen welke functie de leefveranda krijgt. Schakel altijd een professioneel verandabouwer in. Een vakman uit Putte geeft u betrouwbare informatie en deskundig advies over de keuzes die u moet maken voor een gunstige kostprijs voor de verandabouw.

leefveranda Putte

Stappenplan bij een verandabouw

Heeft u al langer het idee om uw woning uit te breiden met een moderne leefveranda? U heeft zelf misschien al wat schetsen of ideeën op papier gezet over hoe het eruit moet gaan zien. Dan komt het moment om er een deskundige bij te halen voor het echte bouwplan. Een verandaexpert uit Putte weet u of u een vergunning nodig heeft. Als alle voorbereiding getroffen zijn, begint het bouwen.

Vaak is een nieuwe fundering nodig of moet de bestaande fundering verstevigd worden. Na de metselwerken worden de ramen geplaatst. Na het aanleggen van nutsleidingen en de verdere afwerking, geniet u van uw moderne leefveranda!

Veranda plaatsen als aanbouw

In feite is een woonveranda een aanbouw. Het verschil met een aanbouw is dat de veranda vaak uit meer beglazing bestaat, meer licht binnenlaat en dat een woonveranda sneller te plaatsen is. Echter valt een woonveranda wel degelijk onder een aanbouw.

Leefruimte
Het is mogelijk om te kiezen voor aanbouwen van een leefveranda, of woonveranda. Deze bestaat niet volledig uit ruiten. Het verschil zit ‘m in de dakconstructie. Een leefveranda heeft een platdakconstructie die voorzien is van een lichtkoepel, bovendien is het eenvoudig om een leefveranda te isoleren. Zo creëert u een sfeervolle ruimte, zonder dat de ruimte in de zomer te warm wordt.

Open ruimte
Een open leefveranda lijkt op een tuinoverkapping, omdat de voorkant open is en u rechtstreeks contact heeft met de tuin. Echter is een tuinoverkapping helemaal open en heeft een open veranda nog wel dichte zijkanten. Zo is het mogelijk om bij een regenbui op het terras te blijven zitten en als de zon schijnt een plekje in de schaduw te zoeken. Deze variant is een ideale oplossing wanneer u niet een volledige leefveranda wilt, maar wel van buiten wilt genieten.

leefveranda Putte

Soorten veranda’s

Zoals hierboven al kort benoemd werd, zijn er ontzettend veel soorten veranda’s te onderscheiden. Zo kiest u uit een moderne of een klassieke woonveranda, een open of gesloten variant en tussen een standaard leefveranda of maatwerk. Daarnaast heeft u ook nog de keus tussen een plat dak, schuin dak of glasdak. De keuze is enorm. U leest hieronder meer informatie over de diverse veranda’s.

Prefab veranda of maatwerk

Kiest u voor een voorgefabriceerde of een maatwerk leefveranda? Prefab is standaard, heeft standaardafmetingen en is voorgefabriceerd. Dit zorgt ervoor dat de woonveranda eenvoudig te plaatsen is en u er weinig tot geen overlast van ervaart.

De andere mogelijkheid is het op maat laten maken en bouwen. Hierbij geeft u heel specifiek uw eisen en wensen aan en wordt de leefveranda volledig op maat gemaakt. U geeft de exacte afmetingen aan en welk materiaal u wilt. Zo wordt precies de woonveranda gerealiseerd die u in gedachte had.

Voor een voorgefabriceerde woonveranda van 12 m² betaalt u gemiddeld €7.500,- en de prijs van een maatwerk veranda van dezelfde afmetingen is gemiddeld €20.000,-.

Moderne veranda versus klassieke veranda

Het aanbod van stijlen is gevarieerd, er is dus altijd wel een variant die bij uw wensen aansluit. Een moderne woonveranda is licht, stijlvol en bied veel mogelijkheden om de extra ruimte te benutten. Vaak zitten er grote glaspartijen in de constructie verwerkt, waardoor er echt een buitengevoel gecreëerd wordt en er ontzettend veel licht binnenvalt. Een moderne veranda wordt vaak van aluminium gemaakt, omdat dit een moderne uitstraling heeft. De klassieke variant daarentegen heeft een robuuste constructie, is vaak voorzien van kruishouten in de beglazing. Het dak is vaak plat en afgewerkt met een renaissancestijl. Vaak wordt een klassieke woonveranda van hout of aluminium gemaakt.

Een moderne leefveranda laten bouwen?

Schakel een verandabouwer uit Putte in. Vraag kosteloos offertes aan!

Prijsopgaven aanvragen

Welk materiaal voor een veranda kiezen?

Naast de soort veranda, zijn er ook diverse opties voor materiaalsoorten. Er worden 4 veelgebruikte materialen onderscheiden, dit zijn aluminium, glas, hout en kunststof. Het komt vaak voor dat er een combinatie van deze materialen gebruikt wordt, zoals hout in combinatie met ruiten of aluminium en glazen wanden.

Houten veranda | Aluminium veranda | Veranda van pvc | Veranda van glas

houten veranda Putte

Houten veranda Putte

Een houten woonveranda aanbouwen geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan uw huis in Putte. Hout is in diverse stijlen mogelijk, heeft een ontzettend goede prijs/kwaliteitsverhouding en het biedt de mogelijkheid om grote overspanningen te creëren die gemakkelijk bewerkt worden. Daarnaast is hout een sterk materiaal met een goede isolatie. Er zijn verschillende houtsoorten waar u uit kunt kiezen. De ene houtsoort heeft een langere levensduur dan de ander. Wilt u de leefveranda schilderen, dan is eik of beuk een goede optie. Liever een vergrijsde look zonder veel onderhoud? Dan is een tropische houtsoort zoals Merbau of Belinga een juiste keus.

Aluminium veranda

Liefhebber van een strak huis? Dan is het aanbouwen van een strakke en moderne woonveranda een optie. Aluminium is een licht materiaal, is eenvoudig te combineren met glasplaten en kan grote overspanningen aan. Een overspanning is de ruimte die door een dragend constructiedeel wordt overbrugd. Daarnaast zorgt het voor een perfecte isolatie en extra inbraakbeveiliging. Aluminium heeft een lange levensduur. Zelfs na jaren van blootstelling aan zon, wind en regen ziet u geen roestplekken of verkleuring.

Veranda van pvc

Wanneer u een goedkope leefveranda wilt laten aanbouwen, dan is pvc het aangewezen materiaal. Pvc vergt namelijk nauwelijks onderhoud, maar het materiaal heeft wel een hoge isolatiewaarde. Pvc is gemakkelijk te plaatsen en is winddicht. Bovendien kiest u uit ontzettende veel kleuren, zodat de veranda goed aansluit op de rest van uw woning in Putte. Pvc heeft als enige nadeel dat het minder sterk is dan bijvoorbeeld aluminium. Pvc-profielen zijn daarom dikker, waardoor u minder ruimte voor ramen overhoudt.

Veranda van glas

Bent u een echt buitenmens en wilt u ook in de winter genieten van een zo groot mogelijk zicht naar buiten en zo veel mogelijk licht in uw woning? Dan is het belangrijk dat u kiest voor materialen met een hoge isolatiewaarde om ook op koude winterdagen comfortabel te genieten. In een glazen leefveranda zijn de ruiten het grootste contactoppervlak waarlangs warmteverliezen zich voordoen. Kies daarom voor zeer goed geïsoleerde ruiten en ook voor een goede kwaliteit profielen.

Wat kost materiaal voor verandabouw?

Met een woonveranda creëert u extra ruimte zodat u het gehele jaar door geniet van uw tuin. Wilt u ook een veranda laten aanbouwen aan uw woning in Putte? Dan bent u vast nieuwsgiering naar de prijzen. In de volgende prijstabel ziet u bijvoorbeeld dat aluminium verandabouw een gemiddelde prijs heeft tussen de €10.000,- en €25.000,-. Benieuwd naar de kostprijs van het bouwen van een woonveranda van hout? Die ligt tussen €15.000,- en €25.000,-.

Omdat de prijzen van verandabouw van vele factoren afhankelijk zijn, is het lastig exacte prijzen te geven. In onderstaande prijstabel vindt u daarom gemiddelde prijzen. Benieuwd naar wat uw tuinkamer precies gaat kosten? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan!

Prijstabel: kosten materiaal verandabouw

Materiaal Prijs *
Houten verandabouw €15.000,- tot €25.000,-
Aluminium verandabouw €10.000,- tot €25.000,-
Pvc verandabouw €10.000,- tot €25.000,-
Glazen verandabouw €35.000,- tot €60.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een exacte kostprijs vraag je offertes aan via het offerteformulier.

Op zoek naar een veranda met warme uitstraling?

Kies voor een houten veranda en laat hem plaatsen door een specialist uit Putte.

Prijsopgaven aanvragen

Plat of schuin verandadak?

Naast de keuze voor een moderne of klassieke leefveranda, moet u bij het bouwen ook kiezen voor het type dak. Er zijn diverse mogelijkheden, namelijk een plat dak, schuin dak of glasdak. Glas is een populair materiaal, maar omwille van privacy en zonwering is het ook een optie om te kiezen voor een gesloten dak.

Plat of schuin dak?

Met een plat dak kiest u voor roofing of rubber, een waterdicht en relatief goedkoop materiaal. In Putte ziet u ook vaak een schuin dak. Een schuin dak wordt vaak bekleed met leien of dakpannen. Vaak sluit een leefveranda met een schuin dak precies aan op de rest van uw huis.

Prijzen van een verandadak

Bij het bouwen van een leefveranda moet u veel keuzes maken die de uitstraling en de prijs van de klus bepalen. Dat geldt ook voor het dak. Wilt u een dicht dak? Voor een dakbedekking van kunstleien betaalt u gemiddeld tussen €65,- en €75,- per m². Dakpannen hebben een gemiddelde prijs tussen €25,- en €40,-.

Liever een dak met veel lichtinval?

Een glasdak kost gemiddeld tussen €35,- en €65,- en een polycarbonaat dak tussen €15,- en €20,-. Bent u benieuwd naar exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan bij verandabouwers uit Putte.

Prijstabel: wat kost een verandadak per m²?

Materiaal Verandadak Prijs per m² *
Kunstleien €65,- tot €75,-
Glas €35,- tot €65,-
EPDM €30,- tot €75,-
Dakpannen €25,- tot €40,-
Polycarbonaat €15,- tot €20,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een exacte kostprijs vraag je offertes aan via het offerteformulier.

Veranda’s met een glasdak

Met een glasdak heeft u een fantastisch uitzicht door de bovenkant van uw leefveranda. Daarom kiezen veel mensen in Putte voor een glasdak. De ruimte wordt door de ruime lichtinval voor uw gevoel vergroot en u haalt echt buiten naar binnen.

Waar moet u op letten?

Omdat warmte stijgt, is het belangrijk om voor hoogrendementsglas te kiezen. Dan verliest u zo min mogelijk warmte door het glasdak. U geniet dan zelfs op koude winterdagen van buiten, terwijl u comfortabel binnen zit. Bedenk wel dat u het glasdak regelmatig moet kuisen, om een optimaal uitzicht te behouden.

Polycarbonaat verandadak

Wilt u altijd een perfecte lichtinval in u veranda, zonder dat u last heft van de felle zon? Polycabonaat laat 22 tot 82 procent licht door, afhankelijk van de dikte en uitvoering. Hierdoor wordt het niet al te warm binnen en geniet u ook in extreme hitte van uw tuinkamer. Daarnaast is polycarbotnaat een zeer licht materiaal, waardoor grote overspanningen mogelijk zijn.

Dat is nog niet alles!

Wilt u milieubewust bouwen? Polycarbonaat is 100% recycleerbaar. Dankzij een UV-beschermende coating blijft het polycarbonaat daarnaast lang mooi zonder te verkleuren. Veel mensen in Putte kiezen ook voor polycarbonaat omdat het goedkoper is dan glas.

woonveranda Putte

Veranda aanbouwen in Putte; waarop letten?

Wilt u ook genieten van alle voordelen die een schone leefveranda biedt? Met deze aanbouw geniet u het hele jaar van het buitengevoel met het comfort van binnen. Bij het aanbouwen van een leefveranda moet u met veel aspecten rekening houden. Zo moet u keuzes maken voor de juiste ventilatie, isolatie en zonwering.
Waar let u nog meer op?

Bekijk voor het aanbouwen of u een vergunning nodig heeft. Weet u niet goed waar u moet beginnen? Een professioneel verandabouwer uit Putte geeft u graag informatie en deskundig advies over alle mogelijkheden. Woont u dicht bij de Nederlandse grens? Houd er dan rekening mee dat een veranda in Nederland een serre genoemd wordt.

Hoe gaat een verandabouwer te werk?

Allereerst moet de verandabouwer uit Putte de sleuven graven voor de fundering. Dit is nodig, zodat de woonveranda later bij het aanbouwen niet verzakt. Vervolgens wordt de fundering en de vloerplaat gestort. Het beton moet enige tijd drogen. Daarna wordt, afhankelijk van het type veranda, een lage stenen muur gemetseld waar de profielen van de woonveranda op rusten.

Bij een woonveranda wordt er een doorgang in de gevel gemaakt, zodat het huis en de leefveranda 1 geheel vormen. Daarna plaatst de verandabouwer de profielen, deze zijn in de fabriek op maat gemaakt.

Na de profielen wordt de beglazing geplaatst, waarna de afwerking wordt gedaan. Denk hierbij aan het afwerken van de vloer, installeren van verwarming of aanbrengen van zonwering. Nu is het aanbouwen van de leefveranda af. Heeft u nog meer renovatiewerken? Schakel een bouwbedrijf in.

Op zoek naar een vakman voor verandabouw in Putte?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en vind snel de goedkoopste verandabouwer!

Prijsopgaven aanvragen

Beglazing veranda

Naast de constructie van de veranda, is ook de beglazing een belangrijk onderdeel. Wilt u grote of kleine raampartijen in uw woning en kiest u voor een schuifdeur of openslaande deuren? Het glasoppervlak bij een leefveranda is vaak groot, waardoor er behoorlijk wat warmte kan ontsnappen. Om het warmteverlies te beperken, is het aan te raden om hoogrendementsglas te plaatsen, zodat de isolatie goed is. In de zomer komt het voor dat de temperatuur snel oploopt in de glazen woonveranda. Slim is dan om bij het plaatsen van de woonveranda te investeren in zonwering.

Extra opties veranda

Denkt u alle keuzes gemaakt te hebben, dan zijn er ook nog diverse extra opties mogelijk bij het plaatsen van een leefveranda. Zo is er de keuze voor het type deur, maar ook of u verwarming wilt plaatsen of zonnepanelen.

Buitenkeuken | Glaswand | Open haard | Pergola | Zonnepanelen | Verlichting

Veranda met buitenkeuken

In Putte zijn, net als in de rest van België, buitenkeukens erg populair. Veel mensen zijn van mening dat een keuken een veranda compleet maakt. Staat u ’s zomers vaak te barbecueën en doet u dat liever het hele jaar door? Een buitenkeuken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met een paar keukenkastjes en een mooi aanrechtblad heeft u al een mooie buitenkeuken!

Woonveranda met glaswand

Vaak gaat het bij een woonveranda om afmetingen, stijlen en materialen. Echter is de deur ook niet geheel onbelangrijk. Er zijn verschillende opties, namelijk een draaideur of een grote schuifdeur. Wilt u echter de connectie met de tuin nog meer versterken? Dan is het aan te raden een woonveranda met glaswand te plaatsen die u helemaal open kan schuiven.

verandabouw Putte

Veranda met open haard

Als u de woonveranda ook graag in de winter wilt blijven gebruiken, is een verwarming noodzakelijk. Ziet u zichzelf al zitten op een comfortabele stoel, genietend van het uitzicht en luisterend naar een knisperend vuurtje? Het is niet voor niets dat veel mensen in Putte kiezen voor een open haard in hun leefveranda.

Veranda met pergola

Wanneer u twijfelt tussen het plaatsen van een veranda of een pergola is het ook een optie om te kiezen voor een combinatie van deze 2. Een pergola is een open constructie over een terras en een woonveranda is dicht. Door de tuinoverkapping te combineren wordt de tuinoverkapping rechtstreeks aan de veranda gebouwd. Zo ontstaat een constructie die deels open en deels gesloten is.

Veranda met zonnepanelen

Laat u een leefveranda aanbouwen? Dan is dit een ideaal moment om ook zonnepanelen te laten plaatsen. Er zijn 2 opties. Zo heeft u keuze uit een glazen dak met ingebouwde panelen. Deze optie is toe te passen bij zowel nieuwe als bestaande veranda’s. De andere optie is om voor standaard stroomopwekkende panelen te gaan. Dan moet u echter wel kiezen voor een gesloten dak. Hierdoor gebruikt u ook tijdens de wintermaanden uw leefveranda.

Verlichting veranda

Omdat een veranda als een verlengstuk van uw huis gebruikt wordt, is een goede verlichting noodzakelijk. Overdag kunt u denken aan een lichtstraat, maar ’s avonds verlicht u uw leefveranda met schone lampen. Er zijn veel mogelijkheden voor verlichting. Inbouwspots zijn zeer populair in woonveranda’s in Putte, maar met een hanglamp geeft u een stoere of juist landelijke uitstraling aan uw verlengde woning.

Wanneer een vergunning nodig voor een veranda?

Als u ervoor kiest om een woonveranda aan uw huis te laten bouwen, is de kans aanwezig dat dit niet zomaar mag. Er is geen vergunning nodig voor het aanbouwen van een woonveranda, maar u dient wel een melding te maken bij de gemeente. Hier zitten wel bepaalde voorwaarden aan. Zo mag de aanbouw maximaal 40 m² bedragen en moet deze aan een aanpalend gebouw gebouwd zijn. Voor meer informatie over deze meldingsplicht gaat u naar de website van Vlaanderen.be of naar de website van het omgevingsloket van Vlaanderen.

Goedkope veranda: zelf bouwen of uitbesteden?

Wilt u een goedkope woonveranda bouwen aan uw huis in Putte? Dan is het een optie om het plaatsen zelf te doen. Echter is het verstandiger om de verandabouw uit te besteden aan een verandabouwer. Een verandabouwer heeft namelijk kennis van en ervaring met het bouwen van een leefveranda. Bovendien beschikt een dergelijke specialist over de juiste materialen en andere benodigdheden die nodig zijn bij verandabouw. De verandabouwer levert kwaliteitswerk, geeft garantie op de werkzaamheden die hij uitvoert en zorgt voor een correcte afhandeling. Het is dus aan te raden om de verandabouw uit te besteden aan een verandabouwer uit Putte.

veranda bouwen Putte

Besparen op een leefveranda? Vergelijk vrijblijvende offertes!

Wilt u ook graag een schone leefveranda om het gehele jaar ‘buiten’ te kunnen leven? Er is een aantal tips waarmee u bespaart op de kosten van een leefveranda. Het is bijvoorbeeld aan te raden om te kiezen voor een standaard leefveranda. Daarnaast is het slim om zelf met bepaalde klussen te helpen, zoals het afval opruimen en materiaal aangeven. Kies ook voor een verandabouwer uit Putte of omgeving om op de voorrijkosten besparen.

Hoe bespaart u nog meer?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. Door deze te vergelijken op basis van prijs en aanbod bespaart u tot wel 40% op de kosten!

Benieuwd naar de prijzen & mogelijkheden?

Vraag kosteloos offertes aan!