Vakkundige renovatie van uw badkamer!

Vraag meerdere offertes aan voor uw badkamerrenovatie!

Offertes aanvragen

Badkamerrenovatie

Bent u niet meer tevreden over uw badkamer? Is uw badkamer te oud? Of heeft het een onhandige indeling? Met een badkamerrenovatie kunt u weer genieten van uw badkamer. Een prachtige ruimte met een inloopdouche, ligbad of compleet nieuw sanitair en moderne tegels behoren allemaal tot de mogelijkheden. Het verbouwen en renoveren is een investering in uw huis en u kunt de ruimte helemaal inrichten naar uw smaak en wensen.

Hulp nodig? Let dan op:
Wij helpen u graag met de renovatie van uw badkamer. Of dat nou alleen het renoveren van het sanitair is, nieuw tegelwerk of dat u liever kiest voor een totale badkamerrenovatie. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden voor het renoveren en via de offertepagina kunt u gratis offertes aanvragen. Deze vrijblijvende offertes kunt u met elkaar vergelijken en zo bespaart u direct op de kosten. Begin vandaag nog met uw badkamerrenovatie!

Hoe verloopt een badkamerrenovatie?

Voor een badkamerrenovatie moet er eerst veel sloopwerk gedaan worden. Het oude sanitair en de tegels aan de wand en op de badkamervloer moeten verwijderd worden. Daarna kan er begonnen worden met het verleggen van de leidingen en het aanleggen van nieuw elektra zoals stopcontacten en lichtpunten. Na al deze werkzaamheden is het tijd om de wand opnieuw te betegelen en de vloertegels te leggen. Wanneer u kiest voor vloerverwarming bij een renovatie wordt die uiteraard eerst gelegd.

Na het leggen van het tegelwerk, kan het nieuwe sanitair geplaatst worden door een installateur. U kunt nu ook nog kiezen om een designradiator aan te sluiten. Na de plaatsing van het sanitair kunt u alles netjes kitten en de schakelaars en stopcontacten aansluiten.

Hoe lang de badkamerrenovatie duurt is afhankelijk van de grootte van uw badkamer en de hoeveelheid werk. Een renovatie kan zo een week tot twee weken duren, maar wanneer u alleen het sanitair laat renoveren bent u met een paar dagen klaar.

Stappenplan voor een totaalrenovatie:

 1. Ontwerpen nieuwe badkamer
 2. Verwijderen oude sanitair en tegels
 3. Nieuw leidingwerk en elektriciteit aanleggen
 4. Betegelen van wand en vloer
 5. Plaatsen nieuw sanitair
 6. Aansluiten stopcontacten, schakelaars en verlichting
 7. Afwerking
 8. Inrichten van nieuwe badkamer

badkamerrenovatie

Nieuwe badkamer ontwerpen

Wanneer u heeft besloten dat u uw badkamer wilt renoveren, kunt u beginnen met het maken van een ontwerp. Voordat u gaat beginnen met het ontwerpen is het handig om een lijstje te maken van uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld een toilet, inloopdouche of een bad? Wilt u één of twee wastafels en moeten deze in een badkamermeubel geplaatst worden of hangend aan de wand? U kunt het ontwerp natuurlijk zelf maken, maar een badkamerspecialist kan u nog beter helpen bij uw badkamerrenovatie en inrichting.

Waarmee kan een badkamerspecialist u helpen?

 • Praktische inrichting
 • Keuzes voor sanitair
 • Uitzoeken van tegels en materialen
 • Maken van een bouwtekening en plan
De specialisten hebben veel ervaring met een badkamerrenovatie en zorgen voor een praktische indeling met al uw wensen. Zo weet u zeker dat u na de renovatie ook echt het deurtje van uw badkamermeubel kunt openen en gemakkelijk de douche in en uit kunt lopen. Wilt u een aantal offertes op maat ontvangen voor het renoveren? Ga dan naar de offertepagina en vul het contactformulier in. U krijgt een aantal gratis en vrijblijvende offertes van bedrijven uit uw regio opgestuurd en kunt hier een keuze uit maken.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag vrijblijvende meerdere offertes aan. Vele klanten zijn u al voorgegaan!

Offertes aanvragen

Van ligbad tot inloopdouche

Met een badkamerrenovatie kunt u uw badkamer laten ontwerpen zoals u dat graag wilt. Wilt u graag een ligbad of een inloopdouche? Dan is dat zeker mogelijk. We zien dat steeds meer klanten een inloopdouche willen en dat begrijpen we heel erg goed. Een inloopdouche is een douche waar u zo in kunt lopen. Er zijn geen drempels en geen deuren die u open moet doen. De badkamervloer loopt door in de doucheruimte. De douche wordt afgescheiden van de rest van de ruimte met een glazen wand of een betegeld muurtje. De vloer loopt meestal een beetje af richting een douchegoot of -putje, zodat het water goed kan weglopen.

Bent u bang dat het lastig is om de glazen wand schoon te houden? Dan is dat zeker niet nodig. Met een speciale antikalkbehandeling kunt u ervoor zorgen dat het glas mooi blijft en dat u ze gemakkelijk schoon te maken. Een inloopdouche is helaas niet mogelijk in elke badkamer. Er moet genoeg ruimte zijn om de douche in en uit te lopen en daarnaast moet er ruimte zijn onder de douche voor de waterafvoer.

Ook voor kleine badkamers!

Heeft u een kleine badkamer? Ook dan is het mogelijk om uw badkamer te laten verbouwen en te renoveren. Met een kleine ruimte is het inrichten en het ontwerp erg belangrijk. Het inrichten van een kleine ruimte kan soms een uitdaging zijn, maar is zeker de moeite waard. Een praktische indeling geeft u meer comfort en zorgt ervoor dat alles aanwezig is.

Een aantal handige mogelijkheden zijn een hangend toilet en ondiepe wastafels. Een hangend toilet geeft meer ruimte en ondiepe wastafels kunnen u zo 10 cm extra opleveren. Door de wastafels in een badkamermeubel te plaatsen heeft u meteen opbergruimte. U kunt ook een dakkapel laten plaatsen als de badkamer een schuin dak heeft. Een grotere verbouwing, maar dit geeft veel ruimte in de hoogte en plaats voor een ruime douche.

Met een hoge designradiator kunt u de ruimte goed verwarmen en daarnaast handdoeken drogen. Kies voor een grote spiegel, hierdoor lijkt de ruimte een stuk groter. U ziet het, ook met een kleine badkamer is er veel mogelijk voor de renovatie.

Badkamertegels

Er zijn verschillende soorten badkamertegels mogelijk bij een renovatie. De twee meest voorkomende soorten badkamertegels zijn gemaakt van natuursteen of keramiek. Tegens van natuursteen zijn gedolven in groeves en op maat gesneden. Elke tegel is hierdoor uniek en natuursteen geeft een luxe uitstraling aan uw badkamer. Ook graniet en marmer behoren tot de mogelijkheden. Keramische tegels zijn gebakken en zijn erg duurzaam en gebruiksvriendelijk. Op de tegel wordt een glazuurlaag aangebracht en deze maakt de tegel waterbestendig. Door de glazuurlaag is er ook veel mogelijk qua kleuren en design van de tegel. Het is zelfs mogelijk om keramische tegels met een houtlook te plaatsen bij het renoveren. De prijs van tegels van natuursteen ligt vaak wat hoger dan keramische tegels.

tegels vervangen tijdens een badkamerrenovatie

Voordelen tegels van natuursteen

 • Uniek
 • Luxe
 • Duurzaam
 • Houdt warmte langer vast

Voordelen keramische tegels

 • Goedkoper
 • Gemakkelijk te leggen
 • Weinig onderhoud

Nieuw sanitair

Wanneer u uw badkamer gaat verbouwen kunt u ook het sanitair laten vervangen. Zo kunt u dan eindelijk dat ligbad met een whirlpoolfunctie plaatsen of een staand toilet vervangen door een modern hangend toilet. Of u nou een grote of kleine badkamer heeft. Wij kunnen u verder helpen met het inrichten van uw badkamer en het uitzoeken van nieuw sanitair. Het plaatsen van nieuw sanitair kunt u het beste overlaten een installateur. Het verbouwen en plaatsen van het nieuwe sanitair moet vakkundig gebeuren, zodat u later geen problemen krijgt met lekkage of waterschade. Daarnaast weet u met een installateur zeker dat alles netjes wordt afgewerkt.

Sanitair vervangen

Badkamer verbouwen zonder breekwerk

Wilt u uw badkamer graag verbouwen en renoveren en ziet u het niet zitten om veel te laten slopen? Dan is het ook mogelijk om uw badkamer te verbouwen zonder breekwerk door het plaatsen van wandpanelen over de bestaande muren. Als eerste wordt dan al het sanitair eruit gehaald. Daarna kunnen de leidingen eventueel aangepast worden. Over de bestaande muren zet u daarna wandpanelen in de kleur of design van uw keuze. Als de wanden zijn geplaatst kunt u de vloer leggen en het nieuwe sanitair plaatsen.

Een andere mogelijkheid is om uw badkamertegels te verven met een waterbestendige verf. Een nieuwe vloer kan ook veel doen voor de uitstraling van uw badkamer. Door het plaatsen van hele dunne keramische tegels over de bestaande vloer ziet hij er weer als nieuw uit. Daarnaast kunt u uw badkamer ook vernieuwen door de lampen en de kranen van de douche en wastafel te vervangen.

Prijs badkamerrenovatie

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Ligbad €850,- tot €2.800,-
Douche €600,- tot €1.900,-
Toilet €450,- tot €900,-
Wastafel €400,- tot €800,-
Kraan €150,- tot €450,-
Badkamertegels €800,- tot €1.800,-
Complete badkamerrenovatie €3.500,- tot €10.000,-

*Let op: dit betreft een gemiddelde prijs, en kan per aanbieder verschillen. De genoemde prijzen zijn inclusief montage en BTW en worden onder meer beïnvloed door de materiaalkosten.

De kosten van een totaalrenovatie zijn gemiddeld €3.500,- tot €10.000,-. De prijs is afhankelijk van de grootte van uw badkamer, de prijzen van het sanitair, de tegels en ander materiaal. Daarnaast zijn uw persoonlijke voorkeuren ook van invloed. De prijs voor het plaatsen van een ligbad, douche, toilet of wastafel wordt beïnvloed door de kosten voor de montage, het eventueel verleggen van leidingen en de prijs van het sanitair. Een ligbad met whirlpool is bijvoorbeeld duurder en een kraan zonder thermostaat is weer goedkoper. U kunt besparen op de kosten voor de badkamerrenovatie door meerdere offertes bij ons aan te vragen. De vrijblijvende offertes voor het renoveren kunt u dan met elkaar vergelijken en zo weet u zeker dat u nooit teveel betaald voor uw renovatie. Daarnaast is het ook mogelijk om in sommige gevallen een premie te ontvangen voor het renoveren van uw badkamer.

Heeft u recht op een premie?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een premie te ontvangen wanneer u uw badkamer laat renoveren. Wanneer uw woning minstens 30 jaar oud is, komt u mogelijk in aanmerking voor een renovatiepremie. Deze premie voor renovatie is afhankelijk van uw inkomen en u moet voor minstens €2.500,- (excl. btw) laten verbouwen. Bij een woning van minstens 25 jaar oud kunt u een verbeteringspremie aanvragen. Ook deze premie is afhankelijk van uw inkomen. Wanneer u 65 jaar of ouder bent en uw badkamer laat aanpassen. Dan heeft u mogelijk recht op de aanpassingspremie. Uw netbeheerder kan u ook een premie geven wanneer u energiebesparende maatregelen neemt en soms is het mogelijk om via uw gemeente een premie te ontvangen. Voor veel van deze premies geldt dat u de renovatie moet laten uitvoeren door een aannemer. U moet dan facturen van de badkamerrenovatie kunnen overleggen om de premie te ontvangen. Op vlaanderen.be leest u meer over premies voor sanitair.

Vergelijk offertes en bespaar!

Bent u er nu ook van overtuigd dat u uw badkamer wilt laten renoveren? Of heeft u nog andere vragen over de renovatie? Bij ons kunt u geheel vrijblijvend meerdere offertes met een scherpe prijs van bedrijven bij u uit de regio aanvragen. Deze offertes zijn helemaal gratis en u zit nergens aan vast. U kunt de offertes thuis rustig met elkaar vergelijken op prijs, aanbod en voorwaarden en kiest de aanbieder voor de renovatie die het beste bij u past.

Door meerdere offertes te vergelijken met elkaar weet u zeker dat u nooit teveel betaald voor uw badkamerrenovatie. Wij garanderen u de beste service en de scherpste prijzen. Neem via onze offertepagina contact met ons en bespaar direct op uw totaalrenovatie!

badkamer installateur
Offertes aanvragen