Veranda bouwen? Scherpe prijzen!

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten. Vind een bouwbedrijf voor uw klus!

Offertes aanvragen

Veranda Sint-Niklaas

Een veranda bouwen aan uw huis in Sint-Niklaas? Schakel een verandabouwer in die de leefveranda voor u realiseert. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het op een woonveranda aankomt. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal; kiest u voor aluminium, hout of kunststof? En welke type glas is noodzakelijk? Bovendien kiest u ook uit verschillende stijlen, zoals een moderne leefveranda of een traditionele woonveranda.

Op deze pagina vindt u alles over veranda’s, de soorten, de materialen en de prijzen. Wilt u een exacte prijs van een leefveranda? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. Vergelijk deze onderling en vindt een verandabouwer uit Sint-Niklaas.

veranda Sint-Niklaas

Wat is een veranda?

Een veranda is een ruimte die wordt aangebouwd tegen uw huis in Sint-Niklaas en die zorgt voor meer ruimte en lichtinval. Veranda’s vallen onder de term ‘bijgebouw’ en zijn vaak voorzien van dichte of glazen wanden. Met een veranda bouwen kiest u zelf welke bestemming het krijgt. Zo is het mogelijk om er een leefveranda of woonveranda van te maken of juist een open veranda als u lang wilt genieten van mooi weer. Er zijn diverse mogelijkheden als het op de stijl en het materiaal aankomt. Zo is er een klassieke veranda, maar ook een landelijke of victoriaanse leefveranda is mogelijk.

Voordelen van een veranda

Een veranda aanbouwen wordt steeds populairder. Dit is ook niet zo gek, aangezien het diverse voordelen met zich mee brengt. Ten eerste zorgt een leefveranda dat binnen naar buiten wordt gebracht en andersom. Zo krijgt u een zogeheten tuinkamer, die dient als overgang tussen huis en tuin. Daarbij creëert u extra ruimte, het is echt een uitbreiding van de woning. Bovendien zorgt het voor meer licht, omdat er met veel glas wordt gewerkt. Een veranda bouwen betekent een waardestijging van het huis. U heeft enorm veel keuze als het aankomt op stijl, uitvoering en materiaal. De voordelen op een rij:

  • Extra ruimte
  • Meer licht
  • Waardestijging woning
  • Verschillende stijlen en materialen

Wat kost een veranda?

Een gemiddelde prijs voor verandabouw is €1.500,- per m². Maar wat een leefveranda precies kost, is lastig te zeggen. Dit komt omdat de prijzen door diverse factoren beïnvloed worden. Zo is een voorgefabriceerde veranda stukken goedkoper dan het op maat laten bouwen. Deze variant wordt van tevoren gemaakt en heeft standaardafmetingen. U kunt uitgaan van een gemiddelde kostprijs van €7.500,-. Wilt u een luxe woonveranda die op maat gemaakt wordt? Dan kost dit zo’n €20.000,-.

Prijstabel: Veranda prijzen

Type veranda Gemiddelde kostprijs
Prefab veranda €7.500,-
Maatwerk veranda €20.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een exacte kostprijs vraagt u offertes aan via het offerteformulier.

Factoren die de prijs van een veranda beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de prijs voor een veranda bouwen beïnvloeden. Iedere factor kan specifieke impact hebben op de prijs. De prijzen hangen vooral af van de soort leefveranda. Gaat u voor het aanbouwen van een standaard variant of een klassiek of victoriaans model. Daarnaast is het de vraag of u prefab of maatwerk prefereert. Ook het materiaal speelt een grote rol. PVC is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan aluminium of hout. De laatste factor zijn bepaalde extra’s waar u voor kiest. U kunt hierbij denken aan de dakstructuur, de kwaliteit van de beglazing en verlichting die u wilt laten plaatsen.

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van een veranda?

Vraag gratis meerdere offertes aan via het offerteformulier!

Offertes aanvragen

Soorten veranda’s

Zoals hierboven al kort benoemd werd, zijn er ontzettend veel soorten veranda’s te onderscheiden. Zo kiest u uit een moderne of een klassieke woonveranda, een open of gesloten variant en tussen een standaard leefveranda of maatwerk. Daarnaast heeft u ook nog de keus tussen een plat dak, schuin dak of glasdak. De keuze is enorm. U leest hieronder meer informatie over de diverse veranda’s.

Moderne veranda versus klassieke veranda

Het aanbod van stijlen is gevarieerd, er is dus altijd wel een variant die bij uw wensen aansluit. Een moderne woonveranda is licht, stijlvol en bied veel mogelijkheden om de extra ruimte te benutten. Vaak zitten er grote glaspartijen in de constructie verwerkt, waardoor er echt een buitengevoel gecreëerd wordt en er ontzettend veel licht binnenvalt. Een moderne veranda wordt vaak van aluminium gemaakt, omdat dit een moderne uitstraling heeft. De klassieke variant daarentegen heeft een robuuste constructie, is vaak voorzien van kruishouten in de beglazing. Het dak is vaak plat en afgewerkt met een renaissancestijl. Vaak wordt een klassieke veranda van hout of aluminium gemaakt.

Prefab of maatwerk

Kiest u voor een voorgefabriceerde of een maatwerk leefveranda? Prefab is standaard, heeft standaardafmetingen en is voorgefabriceerd. Dit zorgt ervoor dat de woonveranda eenvoudig te plaatsen is en u er weinig tot geen overlast van ervaart. De andere mogelijkheid is het op maat laten maken en bouwen. Hierbij geeft u heel specifiek uw eisen en wensen aan en wordt de leefveranda volledig op maat gemaakt. U geeft de exacte afmetingen aan en welk materiaal u wilt. Zo wordt precies de woonveranda gerealiseerd die u in gedachte had.

Plat, schuin of glasdak?

Naast een moderne of klassieke veranda, moet u ook een keuze maken voor het type dak. Er zijn diverse mogelijkheden, namelijk een plat dak, schuin dak of glasdak. Glas wordt vaak gebruikt, maar omwille van zonwering en privacy is het ook een optie om te kiezen voor een gesloten dak. Wilt u graag een plat dak op uw woonveranda? Dan kiest u voor roofing of rubber. Dit is een waterdicht en relatief goedkoop materiaal. De laatste variant is een schuin dak, dat op veel daken in Vlaanderen terug te zien is. Een schuin dak wordt vaak bekleed met leien of dakpannen. Vaak sluit een leefveranda met een schuin dak, precies aan op de rest van uw huis.

leefveranda Sint-Niklaas

Materiaal van een veranda: de mogelijkheden

Naast de soort veranda, zijn er ook diverse opties voor materiaalsoorten. Er worden 4 veelgebruikte materialen onderscheiden, dit zijn aluminium, glas, hout en kunststof. Het komt vaak voor dat er een combinatie van deze materialen gebruikt wordt, zoals hout in combinatie met glas of aluminium en glas.

Aluminium

Liefhebber van een strak huis? Dan is het aanbouwen van een strakke en moderne veranda een optie. Aluminium is een licht materiaal, is eenvoudig te combineren met glasplaten en kan grote overspanningen aan. Een overspanning is de ruimte die door een dragend constructiedeel wordt overbrugd. Daarnaast zorgt het voor een perfecte isolatie en extra inbraakbeveiliging. Aluminium heeft een lange levensduur. Zelfs na jaren van blootstelling aan zon, wind en regen ziet u geen roestplekken of verkleuring.

Hout

Een houten woonveranda aanbouwen geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan uw huis in Sint-Niklaas. Hout is in diverse stijlen mogelijk, heeft een ontzettend goede prijs/kwaliteitverhouding en het biedt de mogelijkheid om grote overspanningen te creëren die gemakkelijk bewerkt worden. Daarnaast is hout een sterk materiaal met een goede isolatie. Er zijn verschillende houtsoorten waar u uit kunt kiezen. De ene houtsoort heeft een langere levensduur dan de ander. Wilt u de veranda schilderen, dan is eik of beuk een goede optie. Liever een vergrijsde look zonder veel onderhoud? Dan is een tropische houtsoort zoals Merbau of Belinga een juiste keus.

Kunststof

Wanneer u een goedkope leefveranda wilt aanbouwen, dan is PVC of kunststof het aangewezen materiaal. Kunststof vergt namelijk nauwelijks onderhoud, maar heeft wel een goede isolatie en hoge isolatiewaarde. Het is eenvoudig te plaatsen en is winddicht. Bovendien kiest u uit ontzettend veel kleuren, die aansluiten op de rest van uw woning in Sint-Niklaas. Het enige nadeel is dat kunststof minder sterk is dan bijvoorbeeld aluminium. Hierdoor moet het een pak dikker gemaakt worden, waardoor het buitenzicht meer belemmerd wordt.

woonveranda Sint-Niklaas

Hoe gaat een verandabouwer te werk?

Allereerst moet de verandabouwer uit Sint-Niklaas de sleuven graven voor de fundering. Dit is nodig, zodat de veranda later bij het aanbouwen niet verzakt. Vervolgens wordt de fundering en de vloerplaat gestort. Het beton moet enige tijd drogen. Daarna wordt, afhankelijk van het type veranda, een lage stenen muur gemetseld waar de profielen van de veranda op rusten. Bij een woonveranda wordt er een doorgang in de gevel gemaakt, zodat het huis en de veranda 1 geheel vormen. Daarna plaatst de verandabouwer de profielen, deze zijn in de fabriek op maat gemaakt. Na de profielen wordt de beglazing geplaatst, waarna de afwerking wordt gedaan. Denk hierbij aan het afwerken van de vloer, installeren van verwarming of aanbrengen van zonwering. Nu is het aanbouwen van de leefveranda af. Heeft u nog meer renovatiewerken? Schakel een bouwbedrijf in.

Verandabouw

Bij een veranda bouwen, is het belangrijk om van tevoren te bepalen welke functie de veranda krijgt. Het kan als echte aanbouw aan uw huis in Sint-Niklaas dienen, u kunt er een woonruimte van maken of als u een klein budget heeft is een open ruimte een optie, dan lijkt het meer op een terras.

Als aanbouw

In feite is een woonveranda een aanbouw. Het verschil met een aanbouw is dat de veranda vaak uit meer beglazing bestaat, meer licht binnenlaat en dat een woonveranda sneller te plaatsen is. Echter valt een veranda wel degelijk onder een aanbouw.

Leefruimte

Het is mogelijk om te kiezen voor aanbouwen van een leefveranda, of woonveranda. Deze bestaat niet volledig uit glas. Het verschil zit ‘m in de dakconstructie. Een leefveranda heeft een platdakconstructie die voorzien is van een lichtkoepel, bovendien is het eenvoudig om een leefveranda te isoleren. Zo creëert u een sfeervolle ruimte, zonder dat de ruimte in de zomer te warm wordt.

Open ruimte

Een open veranda lijkt op een tuinoverkapping, omdat de voorkant open is en u rechtstreeks contact heeft met de tuin. Echter is een tuinoverkapping helemaal open en heeft een open veranda nog wel dichte zijkanten. Zo is het mogelijk om bij een regenbui binnen te blijven zitten en als de zon schijnt een plekje in de schaduw te zoeken. Deze variant is een ideale oplossing wanneer u niet een volledige leefveranda wilt, maar wel van buiten wilt genieten.

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van een veranda?

Vraag gratis meerdere offertes aan via het offerteformulier!

Offertes aanvragen

Beglazing veranda

Naast de constructie van de veranda, is ook de beglazing een belangrijk onderdeel. Wilt u grote of kleine raampartijen en kiest u voor een schuifdeur of openslaande deuren? Het glasoppervlak bij een leefveranda is vaak groot, waardoor er behoorlijk wat warmte kan ontsnappen. Om het warmteverlies te beperken, is het aan te raden om hoogrendementsglas te kiezen, zodat de isolatie goed is. In de zomer komt het voor dat de temperatuur snel oploopt in de glazen veranda. Slim is dan om bij het plaatsen van de veranda te investeren in zonwering.

Extra opties veranda

Denkt u alle keuzes gemaakt te hebben, zijn er ook nog diverse extra opties mogelijk bij een leefveranda. Zo er de keuze voor het type deur, maar ook of u verwarming wilt of zonnepanelen.

Woonveranda met glaswand

Vaak gaat het bij een woonveranda om afmetingen, stijlen en materialen. Echter is de deur ook niet geheel onbelangrijk. Er zijn verschillende opties, namelijk een draaideur of een grote schuifdeur. Wilt u echter de connectie met de tuin nog meer versterken? Dan is het aan te raden een woonveranda met glaswand te nemen die u helemaal open kan schuiven.

Veranda met open haard

Als u de woonveranda ook graag in de winter wilt blijven gebruiken, is een verwarming noodzakelijk. Vloerverwarming is comfortabel, of u laat radiatoren plaatsen. Het is ook een optie om bijverwarming te kiezen door infraroodpanelen te plaatsen.

veranda

Veranda met pergola

Wanneer u twijfelt tussen een veranda of een pergola is het een optie om te kiezen voor een combinatie van deze 2. Een pergola is een open constructie en een veranda is dicht. Door dit te combineren wordt de pergola rechtstreeks aan de veranda gebouwd. Zo ontstaat een constructie die deels open en deels gesloten is.

Veranda met zonnepanelen

Laat u een leefveranda aanbouwen? Dan is dit een ideaal moment om ook zonnepanelen te laten plaatsen. Er zijn 2 opties, namelijk een glazen dak met ingebouwde zonnepanelen. Deze optie is toe te passen bij zowel nieuwe als bestaande veranda’s. De andere optie is om voor standaard zonnepanelen te gaan. Dan moet u echter wel kiezen voor een gesloten dak. Hierdoor gebruikt u ook tijdens de wintermaanden uw leefveranda.

Wanneer vergunning nodig?

Als u ervoor kiest om een woonveranda aan uw huis te laten bouwen, is de kans aanwezig dat dit niet zomaar mag. Er is geen vergunning nodig voor het aanbouwen van een woonveranda, maar u dient wel een melding te maken bij de gemeente. Hier zitten wel bepaalde voorwaarden aan. Zo mag de aanbouw maximaal 40 m² bedragen en moet deze aan een aanpalend gebouw gebouwd zijn. Voor meer informatie over deze meldingsplicht gaat u naar de website van Vlaanderen.be of naar de website van het omgevingsloket van Vlaanderen.

Actief in de hele provincie

Aalst | Sint-Niklaas | Beveren | Dendermonde | Lokeren | Ninove | Evergem | Geraardsbergen | Oudenaarde | Deinze | Temse | Ronse | Zottegem |

Goedkope veranda: zelf bouwen of uitbesteden?

Wilt u een goedkope veranda aanbouwen aan uw woning in Sint-Niklaas, dan is het een optie om dit zelf te doen. Echter is het verstandiger om de verandabouw uit te besteden aan een verandabouwer. Een vakman heeft namelijk kennis van en ervaring met het bouwen van een leefveranda. Bovendien beschikt een dergelijke specialist over de juiste materialen en andere benodigdheden. De verandabouwer lever kwaliteitswerk, geeft garantie op de werkzaamheden die hij uitvoert en zorgt voor een correcte afhandeling. Het is dus aan te raden om de verandabouw uit te besteden aan een verandabouwer uit Sint-Niklaas.

Besparen op een leefveranda? Offertes vergelijken!

Er zijn een aantal tips waarmee u kunt besparen op de kosten van een leefveranda. Het is dan bijvoorbeeld aan te raden om te kiezen voor een standaard leefveranda, die geen bijzonderheden heeft. Daarnaast is het slim om zelf met bepaalde klussen te helpen, door bijvoorbeeld zelf afval op te ruimen of materiaal aan te geven. Kies ook voor een verandabouwer uit Sint-Niklaas of omgeving. Zo bespaart u op de voorrijkosten. Tot slot is het slim om een aantal offertes te vergelijken van meerdere bedrijven. Op die manier bespaart u tot wel 30% op de kosten. Vraag via het offerteformulier gratis offertes aan. U ontvangt dan van een aantal verandabouwers een prijsopgave, die u onderling vergelijkt!