Gevelrenovatie specialisten uit uw regio!

Vraag meerdere offertes aan voor uw gevelrenovatie en vergelijk op prijs!

Offertes aanvragen

Gevelrenovatie

Voegwerk dat loslaat, scheuren in uw muur of geen goede isolatie? Door op tijd een gevelrenovatie te laten uitvoeren kunt u grote schade aan uw huis voorkomen. Daarnaast is u woning na een renovatie weer beschermd tegen de weersinvloeden en vocht. In dit artikel kunt u meer lezen over de verschillende mogelijkheden van het renoveren en het reinigen van uw gevel. Zo kunt u de muren laten zandstralen, de voegen vernieuwen of de gevel impregneren. Wilt u ook een renovatie of andere gevelwerken laten uitvoeren? Vraag dan bij ons gratis een aantal vrijblijvende offertes aan van bedrijven gespecialiseerd in gevelwerken. Vergelijk de offertes met elkaar op basis van de prijzen en gevelwerken en kies voor het renoveren de specialist die het beste bij u past.

Voordelen van een gevelrenovatie

Een gevelrenovatie heeft meerdere voordelen. Wat het meest opvalt is dat uw huis er weer als nieuw uitziet na het renoveren. U kunt bijvoorbeeld nieuwe gevelbekleding aan brengen zoals steenstrips of crepi, of laat de voorgevel kaleien. Maar ook door de voegen te vervangen of pleister opnieuw aan te brengen ziet u woning er weer perfect uit. Naast de zichtbare voordelen, zorgt het renoveren er ook voor dat uw muren beter bestand zijn tegen de weersinvloeden. Laat u ook direct gevelisolatie plaatsen? Dan bespaart u op uw energierekening.

  • Voorkom grote schade
  • Uw huis ziet er weer als nieuw uit
  • Beter bestand tegen weersinvloeden en vocht

gevelrenovatie

Gevelreiniging

In de loop der jaren kan er veel vuil aan uw woning hechten. Denk hierbij aan roetaanslag, mos, algen en zure regen. Wanneer er graffiti op uw woning is gespoten, kan het enorm lastig zijn om dit zelf te verwijderen. Door een gevelreiniging uit te laten voeren, kunt u al het vuil en graffiti laten verwijderen van de gevelbekleding. Dit kan onder andere door een stoomreiniging. Maar ook door de buitenmuur te zandstralen of door te kiezen voor chemisch reinigen. Door uw gevel te reinigen verlengt u de levensduur van de gevelbekleding en ziet het er weer netjes uit. Wanneer een gevelreiniging niet voldoende is, is het mogelijk om een complete gevelrenovatie laten uitvoeren.

Zandstralen van de gevel

Door uw gevel te laten zandstralen kunt u hardnekkig vuil van de muur laten verwijderen. Heeft u last van veel vuil, roetaanslag of graffiti? Dan kunt u kiezen om uw voorgevel te renoveren met zandstralen. Met het zandstralen wordt er op hoge druk een straalmiddel vermengd met water op de muren gespoten. Als straalmiddel wordt vaak een fijn grit of olivinezand gebruikt. Door de hoge druk is het een vrij agressieve techniek van reinigen en is daarom ook niet geschikt voor elke buitenmuur. Andere mogelijkheid is dan nevelstralen. Bij nevelstralen wordt er een lagere druk gebruikt op de buitenmuur en hierdoor is er minder kans op beschadiging.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag vrijblijvende meerdere offertes aan. Vele klanten zijn u al voorgegaan!

Offertes aanvragen

Stoomreinigen van monumentale gevels

Heeft u een monumentaal pand? Dan kunt u niet zomaar elk middel gebruiken om uw gevel te reinigen. Monumentale gevels zijn kwetsbaarder en er mag geen schade ontstaan door het renoveren. Daarnaast mag het patina niet teveel aangetast worden. Patina is in de loop der jaren op uw voorgevel gevormd en dient juist te behouden te blijven. Met stoomreinigen kunt u de monumentale voorgevel laten reinigen, zonder dat het patina teveel wordt aangetast. Het is verstandig om het renoveren van monumentale gevels over te laten aan de specialist. Op onze offertepagina kunt u hiervoor gratis en vrijblijvende offertes voor gevelwerken aanvragen.

Waarom kiezen voor chemisch reinigen?

Bij het chemisch reinigen van de buitenmuren wordt er een chemisch middel gebruikt om de buitenmuren schoon te maken. Afhankelijk van het materiaal en de conditie van uw voorgevel wordt er gekozen welk chemisch middel geschikt is. Met een borstel of een vernevelaar wordt het middel op uw buitenmuur aangebracht. Er ontstaat dan een chemische reactie en al het vuil lost op. Daarna wordt de buitenmuur schoongemaakt met een gevelreiniger. Voordeel van een chemische gevelreiniging is dat het reinigen weinig tijd kost. Daarnaast kunnen grote oppervlaktes in één keer gereinigd kunnen worden. Het chemisch reinigen van uw gevels is zeer efficiënt en kan uitgevoerd worden op de meeste gevels. Uw vakman kan hier meer over vertellen.

Voegwerk herstellen

Bij een gevelrenovatie kunt u ook uw voegwerk laten herstellen. Scheuren, gaten en barsten in de voegen van uw buitenmuur geven problemen met vocht en uw isolatie zal minder goed werken. Een gevel met mooi voegwerk ziet er daarnaast ook veel mooier uit. Uw voegen worden eerst zoveel mogelijk uitgeslepen. Na het verwijderen van de oude voegen kan er begonnen worden met het reinigen van de muren. Het schoonmaken moet nauwkeurig gebeuren, zodat er geen vuil meer op de muur zit voor het aanbrengen van het nieuwe voegwerk. Voor het voegwerk kunt u kiezen uit verschillende kleuren, van donker tot licht. Dit gebeurt door de verhoudingen van het cement iets te veranderen. Daarnaast kunt u verschillende soorten voegwerk kiezen, zoals een platte voeg of schaduwvoeg.

Gevel renoveren

Gevel impregneren

Door het impregneren van uw buitenmuren kan er geen water meer doordringen in uw muren. Het impregneren is vooral aantrekkelijk als u last heeft van veel vocht in uw buitenmuren. Impregneren is alleen geschikt wanneer u last heeft van vocht van buitenaf. Voor optrekkend vocht zal het helaas niet helpen. De gevel wordt met het impregneermiddel waterafstotend gemaakt. Doordat de poriën van de muur afgesloten worden. Het hydrofoberen van uw muren helpt ook tegen schimmel, zure regen en bevat daarnaast een brandvertragende stof.

Soorten gevelbekleding

U kunt er ook voor kiezen om gevelbekleding aan te brengen op de muren. Dit is vooral aantrekkelijk als u ook isolatie wilt laten plaatsen of als de stenen niet meer mooi zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden voor gevelbekleding. Eén daarvan is het aanbrengen van steenstrips. Dit zijn lange dunne strips die over de bestaande gevelbekleding worden geplaatst. Ze zien eruit als stenen en na het plaatsen ziet uw huis er weer als nieuw uit. Andere mogelijkheden zijn het aanbrengen van houten gevelbekleding of het stucen met crepi.

Gevel kaleien

Uw gevel laten renoveren en tegelijkertijd een compleet nieuw uiterlijk geven? Dat kan door gevelbepleistering aan te brengen door de muur te kaleien. Met het kaleien wordt er een hele dunne laag kalkpleister aangebracht op uw gevel. De pleister beschermt uw huis tegen vocht en weersinvloeden en verbergt alle oneffenheden van de stenen. Beschadigingen of lelijke stenen zijn allemaal netjes afgewerkt. Kalkpleister is wit, maar er kan kleur aan toegevoegd worden. Hierdoor kunt u kiezen voor een kleur die het beste bij u past. De pleister wordt met het kaleien met een kwast of spons aangebracht. Door verschillende technieken te gebruiken is het mogelijk om effecten te creëren in de afwerking.

Gevelbekleding

Gevelrenovatie en isolatie?

Als u een gevelrenovatie laat uitvoeren kunt u ook meteen controleren of de isolatie van uw gevel wel in orde is. Er gaat altijd veel warmte verloren via de muren van uw huis wanneer deze niet goed geïsoleerd zijn. Door buitengevelisolatie aan te laten brengen verliest uw huis minder warmte en kunt u veel besparen op de stookkosten.

De isolatie kunt u bijvoorbeeld laten aanbrengen onder de nieuwe gevelbekleding. Door de renovatie en het isoleren tegelijkertijd te laten uitvoeren bespaart u niet alleen op uw stookkosten, maar ook op de arbeidskosten en hoeft u niet later nog eens te verbouwen. Op de site van Bouwadviseur vind je meer info over isolatiewerken.

Gevelrenovatie prijzen

Renovatiewerken Gemiddelde prijs*
Stenen vervangen €10,- per steen
Voegwerken €10,- tot €32,- per m2
Gevelreiniging €5,- tot €15,- per m2
Gevel impregneren €10,- tot €12,- per m2

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen en kunnen per bouwbedrijf verschillen. De totale kosten worden onder andere beïnvloed door de materiaalkosten.

Wilt u ook een gevelrenovatie laten uitvoeren? Dan wilt u vast ook meer weten over de prijzen voor het renoveren. Het is lastig om een specifieke prijsindicatie te geven, omdat de prijzen afhankelijk zijn van verschillende factoren. Materiaal- en arbeidskosten en de afwerking beïnvloeden onder andere de prijs. Wanneer u voegen wilt laten vervangen moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €10,- tot €32,- per m2. Een gevelreiniging kost ongeveer €5,- tot €15,- per m2. De prijzen voor het renoveren kunnen per bouwbedrijf verschillen. Het is daarom verstandig om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken voor uw gevelrenovatie. Bij ons kunt u gratis vrijblijvende offertes aanvragen van bedrijven bij u in de regio.

Heeft u recht op een premie?

Wanneer u een gevelrenovatie laat uitvoeren heeft u mogelijk recht op een premie. Er gelden wel een aantal voorwaarden om de verbeteringspremie aan te kunnen vragen. U woning moet bijvoorbeeld in het Vlaamse Gewest liggen en moet minstens 25 jaar oud zijn. Daarnaast mag uw inkomen niet te hoog zijn. Om de premie aan te vragen moet u facturen van een aannemer kunnen overleggen. U kunt deze premie dus alleen ontvangen als u de renovatie van uw gevel laat uitvoeren door een aannemer of gespecialiseerd bedrijf. De verbeteringspremie bedraagt €1.500,- voor een gevelrenovatie. Schakel dus zeker een vakman in voor uw gevelrenovatie.

Vergelijk offertes en bespaar!

Wilt u ook een gevelrenovatie laten uitvoeren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw gevelwerken en de prijzen? Of heeft u nog andere vragen? Wij helpen u graag!

Vul het contactformulier op de offertepagina in en ontvang meerdere vrijblijvende offertes met scherpe prijzen van bedrijven bij u in de regio. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in gevelwerken en helpen u graag. De offertes zijn gratis en u zit nergens aan vast. U kunt de offertes vergelijken met elkaar en de specialist kiezen die het beste bij u past. Door ze met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u nooit teveel betaalt voor uw renovatie.

Gevelrenovatie
Offertes aanvragen