Zoekt u een bouwbedrijf in Aalst?

Vergelijk prijzen en vind de beste aannemer voor uw klus!

Offertes aanvragen
aannemer Aalst

Bouwbedrijf Aalst

Wist u dat u een bouwbedrijf uit Aalst voor vele verschillende werken kunt inzetten? Van algemene renovatiewerken tot vloerwerken en van gevelwerken tot dakwerken. Wij werken samen met bedrijven door heel Vlaanderen. Dankzij dit samenwerkingsverband heeft u de mogelijkheid tot 5 bedrijven uit Aalst met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod. Op zoek naar een bouwonderneming voor een totaalrenovatie? Of wilt u een aannemer inschakelen voor het bouwen van een garage? Ook voor algemene bouwwerken staat een bouwonderneming uit ons netwerk voor u klaar. Nieuwsgierig welke aannemer u de meest gunstige prijs kan bieden? Neem dan contact met ons op via de offertepagina. Vul deze zo nauwkeurig mogelijk in, zodat de offertes die u ontvangt volledig op maat zijn. Vergelijk de verschillende prijsopgaven en kies voor de bouwonderneming met de beste prijs!

 

Waarom een bouwbedrijf inschakelen?

Als u al jarenlang in uw huis woont dan zullen er ongetwijfeld renovatiewerken liggen die al jaren op de planning staan, maar waar u niet aan toe komt. Wellicht is de badkamer intussen verouderd, is uw toilet scheef gaan staan of moet u altijd die ene losse tegel in de hal ontwijken. Waarschijnlijk merkt u pas hoeveel last u hier dagelijks ondervind als deze algemene renovatiewerken zijn afgerond. Het inschakelen van een aannemer zal een investering zijn, maar na de renovatie zal uw woongenot enorm verhogen. Laat u gevel-, vloer- of dakwerken door een bouwonderneming uitvoeren? Dan is er een grote kans dat de isolatiewaarde van het huis verhoogd wordt. Dit houdt in dat u jaarlijks veel geld bespaart op uw energierekening, waarmee u de kosten op de lange termijn weer terugverdiend. Daar komt bij dat de waarde van uw woning dankzij een totaalrenovatie aanzienlijk zal stijgen, wat van pas komt wanneer u de woning in de toekomst wilt verkopen.

 

Van ruwbouw tot complete afwerking

Heeft u besloten om in zee te gaan met een bouwbedrijf van Aalst? Voordat de bouw- of renovatiewerken van start gaan zal de aannemer langskomen om alle wensen nogmaals te bespreken. De bouwonderneming kan alles voor u betekenen op het gebied van ruwbouw tot aan de volledige buiten- en binnenafwerking. Welke algemene bouwwerken de bouwfirma oppakt is afhankelijk van uw wensen. Zo kan u geld besparen door zelf de binnenafwerking voor uw rekening te nemen, maar als u niets wilt hoeven doen dan zal het bouwbedrijf uit Aalst deze taken voor u uitvoeren. Denk aan stucwerken, het installeren van spotverlichting en zelfs het creëren van extra kastruimte.

Nieuwbouwprojecten en sleutel-op-de-deur bouwen

Wanneer een bouwbedrijf uit Aalst alle onderdelen van nieuwbouwprojecten op zich neemt, dan noemen wij dit ‘sleutel-op-de-deur’ projecten. Vaak kan u kiezen uit verschillende nieuwbouwprojecten, maar menig aannemer biedt daarnaast een standaard assortiment sleutel-op-de-deur woningen aan, waar u zelf nog aanpassingen aan kunt laten maken. Doordat het bouwbedrijf uit Aalst alles regelt, hoeft u zich niet druk te maken om de administratie of de planning. De oplevering volgt pas als de buiten- en binnenafwerking compleet is, zodat u praktisch direct kunt beginnen met verhuizen. Sleutel-op-de-deur nieuwbouwprojecten zijn over het algemeen relatief voordelig en de bouw verloopt een stuk sneller.

Algemene bouwwerken en verbouwingen

Zoals eerder vermeld is een bouwbedrijf breed inzetbaar. Naast renovatiewerken zijn zij ook voor bouwwerken in te schakelen. Een bouwfirma uit Aalst wordt met regelmaat ingeschakeld voor de bouw van een garage. Dit wordt van begin tot eind uitgevoerd door dezelfde aannemer, zodat het bouwen snel wordt afgerond. Een garage is een goede toevoeging aan uw woning. U creëert extra ruimte om spullen op te slaan en het zal de waarde van de woning doen verhogen. Hetzelfde geldt voor een aanbouw, hiervoor wordt een bouwbedrijf met enige regelmaat ingeschakeld. Is uw woning na verloop van tijd te klein geworden voor uw gezin? Met behulp van een aanbouw creëert u eenvoudig extra vierkante meters woonoppervlak.
Sleutel-op-de-deur bouwen

3 voordelen van houtskeletbouw constructies

Vanuit de oudsher worden woningen al met (gebakken) klei gebouwd. Tegenwoordig gebeurt dit in Aalst nog steeds heel veel, maar menig aannemer ziet steeds meer voordelen in houtskeletbouw constructies. Ten eerste is verloopt het bouwproces een stuk sneller. Dit komt omdat er op de werf al veel werk gedaan kan worden en er hoeft minder rekening gehouden te worden met slechte weersomstandigheden. Daar komt bij dat de bouwonderneming bij de bouw nauwelijks water gebruikt, zodat er ook geen droogtijd vereist is voor de binnenafwerking van start kan gaan. Een tweede voordeel is dat een houtskelet constructie niet alleen een warme uitstraling heeft, maar ook warmer aanvoelt. Het creëert een aangenaam binnenklimaat, en om dezelfde isolatiewaarde te behalen als een klassiek gebouwde woning, hoeven de wanden lang zo dik niet te zijn. Tot slot is hout ecologisch en geeft de bouw weinig afvalstoffen, waardoor het een milieuvriendelijke methode is.

 

Algemene renovatiewerken, een goedkoper alternatief

Vaak ligt de keuze tussen verbouwen of renoveren. Met nieuwe bouwwerken creëert het bouwbedrijf vaak extra woonruimte, waarmee de u de waarde van de woning vergroot. In sommige gevallen is extra ruimte echter niet noodzakelijk. In dat geval zijn renovatiewerken ook een goede optie om de waarde van uw woning te verhogen. Renoveren is in de meeste vallen stukken goedkoper dan bouwen, zeker als u recht heeft op een renovatiepremie! Een aannemer is inzetbaar voor diverse renovaties, veel voorkomende werken zijn badkamer-, toilet- keuken- en zolderrenovaties. Al deze renovatiewerken hebben het als doel om uw woongenot te vergroten. Indien het gaat om een woning die volledig verouderd is, dan is een totaalrenovatie de beste oplossing. Hierbij voert de aannemer een aantal grote renovatiewerken tegelijkertijd uit.

Wat kost een renovatie?

Bent u nieuwsgierig geworden wat een eventuele renovatie door een aannemer u gaat kosten? Dat is lastig te voorspellen, omdat dit per geval verschilt. Een goedkope renovatie is die van het toilet: de gemiddelde prijzen hiervan liggen tussen de €1.800,- tot €2.700,-. Dit is de totaalprijs, inclusief het materiaal. Hiervoor zal de bouwfirma de waterleidingen en afvoer verleggen, opnieuw betegelen, een fonteintje aanbrengen en het toilet installeren. Een badkamerrenovatie is een grotere investering. Voor een dergelijke renovatie betaalt u gemiddeld €6.000,- tot €10.000,-. Voor deze investering laat u een gemiddelde badkamer bouwen, waarbij u de keuze maakt voor standaard badkamermeubels. Laat u liever een luxe spabad plaatsen met daarnaast een uitgebreide inloopdouche? Dan loopt de prijs verder op, vaak komt u dan boven de €10.000,- uit. Hetzelfde geldt voor de renovaties van de zolder of keuken. U maakt het zo duur of goedkoop als u zelf wilt, door rekening bij de aanschaf van het materiaal rekening te houden met het budget. Exacte prijs weten? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan!

Volledige verbouwing Gemiddelde kosten
Toilet €1.800,- tot €2.700,-
Badkamer €6.000,- tot €10.000,-
Zolder €8.000,- tot €14.000,-
Keuken €10.500,- tot €18.000,-
Aanbouw €16.000,- tot €30.000,-

Toelichting tabel: de gemiddelde kosten zijn inclusief materiaal-, arbeidskosten en btw

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag vrijblijvende meerdere offertes aan. Vele klanten zijn u al voorgegaan!

Offertes aanvragen

Totaalrenovaties van A tot Z

De overheid wil zuinig wonen stimuleren. Daarom biedt de Vlaamse overheid een renovatiepremie voor woningbezitters in Aalst die een totaalrenovatie door een erkend bouwfirma laten uitvoeren. De overheid spreekt van een totaalrenovatie als er in de loop van 5 jaar minimaal 3 renovatiewerken uitgevoerd worden. Hieronder vallen onder andere de isolatie van het dak, de muren en vloeren. Daarnaast behoort ook het vervangen van het schrijnwerk en het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler en ventilatiesysteem tot de totaalrenovatie. Het grootste voordeel van al deze werken is dat u de woning hiermee een stuk zuiniger maakt. Doordat u minder hoeft te stoken verbruikt u minder fossiele brandstoffen, wat uiteindelijk een positief effect heeft op uw CO2 uitstoot.

De kosten van een totaalrenovatie

Een totaalrenovatie is een flinke investering, maar u kan de verschillende klussen verspreiden over 5 jaar. Wat de totaalrenovatie extra aantrekkelijk maakt is het feit dat het netbeheer een extra bonus uitkeert als u minimaal drie energiebesparende maatregelen treft. Voor eengezinswoningen kan de bonus oplopen tot €4.750,- als u alle 7 voorgestelde investeringen treft. Voor de eigenaren van een appartement in Aalst loopt de bonus op tot €2.375,-. Sommige investeringen zijn voordeliger dan anderen, isolatie van de muren bijvoorbeeld, kost slechts €25,- per vierkante meter. Dit in tegenstelling tot dakwerken: hiervan loopt de prijs al snel op tot €200,- per uur.

Renovatie: Gemiddelde prijs per m2:
Ramen: €450,-
Dakconstructie: €200,-
Muren: €25,-
Dakpannen €200,-
Pleisterwerken: €20,-
Chape: €24,-
Renovatie: Gemiddelde prijzen:
Radiator: €600,- p/stuk
HR-ketel: €5.000,- p/stuk
Dakramen: €700,- p/stuk
Sanitair: €5.000,- totaal
Elektra: €10.000,- totaal
Afwerking: €10.000,-

Aan welke EPB-eisen moet een bouwproject voldoen?

Gaat u binnenkort bouwen of renoveren? Houd dan rekening met de gestelde EPB-eisen. EPB staat voor Energieprestatie en Binnenklimaat en kort gezegd houdt dit in dat uw woning na de renovatie moet voldoen aan de gestelde eisen met betrekking tot thermische isolatie, binnenklimaat en nieuwe technische installaties. Wat deze eisen zijn, is afhankelijk van onder andere het bestemming van het gebouw, de aard van de werken en het jaar van de aanvraag. Voor een woning gelden andere eisen dan voor een kantoor en aan nieuwbouwprojecten worden andere eisen gesteld dan aan renovaties. Daarnaast hecht de Vlaamse overheid steeds meer waarde aan energiezuinig wonen, waardoor deze EPB-eisen steeds strenger worden. Een bouwfirma kan u infomeren over de huidige EPB eisen.
totaalrenovatie Aalst

 

5 valkuilen van zelf verbouwen

Klanten in Aalst denken veel geld te besparen door zelf de bouwwerkzaamheden uit te voeren. In de praktijk loopt dicht echter vaak anders dan verwacht. De planning loopt vaak uit en budgetten blijken al snel te klein. Over het algemeen lopen klanten die zelf gaan verbouwen tegen de volgende valkuilen aan:

  • Begin nooit met de werkzaamheden voordat u een vergunning toegewezen krijgt. Het kan namelijk maar zo gebeuren dat de overheid de vergunning afwijst. Voordat u deze opnieuw kan indienen, zal u moeten voldoen aan de eisen van de gemeente van Aalst. Dit kan een lang proces zijn, daarom raden wij aan hiervoor een bouwfirma om hulp te vragen. De bouwonderneming is op de hoogte van de vereisten en zal uw plan zodanig aanpassen dat de vergunning wel toegekend wordt.
  • In de praktijk zijn de klussen altijd moeilijker dan van te voren gedacht, zeker als u nog niet veel ervaring had. Door een bouwbedrijf in te schakelen weet u zeker dat u tevreden bent met het eindresultaat.
  • Doordat de klussen moeilijker zijn, zullen de werken een stuk langer duren. Enerzijds omdat het u meer tijd kost, anderzijds omdat u de klus wellicht moet herhalen omdat u niet tevreden bent met het eindresultaat.
  • Het budget dat u van tevoren netjes had uitgerekend blijkt toch niet groot genoeg voor de complete verbouwing. Wilt u er zeker van zijn dat u niet teveel uitgeeft? Dan zult u met een bouwbedrijf een totaalprijs moeten afspreken. Ook als er meerwerk nodig is zal deze prijs niet meer veranderen. Het nadeel hiervan is dat u op deze manier geen recht hebt op een specificatie van de kosten.
  • Hoewel het in eerste instantie geen probleem lijkt, is het behoorlijk stressvol om op een bouwplaats te wonen. Rust in huis is rust in het hoofd, dus zoek als het even kan een tijdelijk onderkomen.

 

Op welke premies heeft u recht?

Elke aanpassing aan uw huis is een flinke investering, maar gelukkig heeft de overheid een renovatiepremie om u hierin tegemoet te komen. Er bestaan 4 categorieën die in aanmerking komen voor de renovatiepremie: de structurele elementen, het dak, het buitenschrijnwerk en technische installaties. De overheid berekent de premie per categorie, in principe heeft u recht op 20% of 30% van de factuur met een maximum van €10.000,-. U kan twee keer een aanvraag indienen voor een bouwpremie voor maximaal twee categorieën. De tweede aanvraag dient tussen een jaar en twee jaar na de eerste aanvraag binnen te zijn en u mag niet twee keer voor de zelfde categorie een renovatiepremie aanvragen.

renovatiewerken Aalst

 

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u geïnteresseerd in een sleutel-op-de-deur nieuwbouwwoning? Of zoekt u een bouwfirma die de badkamerrenovatie voor u kan uitvoeren? Juist op zoek naar een aannemer voor de bouw van uw nieuwe garage? Bij ons bent u voor diverse bouw- en renovatiewerken aan het juiste adres. Dankzij ons samenwerkingsverband met menig bouwonderneming uit Vlaanderen kunnen wij u de scherpste prijzen garanderen, zonder dat u daarvoor in hoeft te leveren op kwaliteit. Via de offertepagina vraagt u eenvoudig meerdere (max. 5) offertes op maat aan en doordat u deze zelf vergelijkt bepaalt u zelf met welk bouwbedrijf u in zee gaat. Elke aannemer met wie wij samenwerken is uitstekend gediplomeerd en op de hoogte van de nieuwste technieken en methodes, zodat uw bouwwerken in korte tijd afgerond worden.

Offertes aanvragen