Zoekt u een bouwbedrijf in Brussel?

Vergelijk prijzen en vind de beste aannemer voor uw klus!

Offertes aanvragen
aannemer Brussel

Bouwbedrijf Brussel

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u op zoek bent naar een bouwbedrijf in Brussel. Wellicht bent u toe aan een renovatie in huis of wilt u een compleet nieuw huis laten bouwen. Voor alle algemene bouw- en renovatiewerken staat een aannemer uit ons netwerk met alle plezier voor u klaar. Wij werken samen met menig bouwbedrijf door heel Vlaanderen. Het voordeel hiervan is dat er altijd een geschikte bouwonderneming in Brussel te vinden is die u kan ondersteunen bij uw renovatie. Bent u benieuwd wat het inschakelen van een aannemer u gaat kosten? Als u via ons contactformulier contact opneemt ontvangt u meerdere offertes op maat van verschillende bouwbedrijven. Vergelijk deze op prijs en aanbod zodat u er zeker van bent dat u de juiste prijs betaalt.

 

Waarom een bouwbedrijf inschakelen?

Uiteraard zou u ervoor kunnen kiezen om de renovatie zelf uit te voeren. Op deze manier bespaart u het geld voor een aannemer waardoor u waarschijnlijk goedkoper uit bent. Er zitten echter een hoop voordelen verbonden aan het inschakelen van een bouwfirma. Het is daarom, zeker bij een totaalrenovatie, het overwegen waard. Allereerst is het goed om te onthouden dat een bouwonderneming ruime ervaring heeft in algemene renovatiewerken. Dit houdt niet alleen in dat de verbouwing met behulp van een bouwbedrijf sneller afgerond is, maar ook dat het eindresultaat waarschijnlijk netter en strakker is dan wanneer u het zelf uitvoert. Zo geniet u optimaal van het eindresultaat, maar stijgt uw woning meer in waarde! Daar komt nog bij dat u totaal geen omkijken heeft naar de renovatie en hoeft u geen tijd vrij te nemen om de renovatiewerken af te ronden.

 

Van ruwbouw tot complete afwerking

Een bouwonderneming kan u op alle fases van uw renovatiewerken bijstaan: van ruwbouw tot de afwerking. Dit is met name bij nieuwbouwprojecten het geval. Onder ruwbouw verstaan wij de eerste fase van het bouwen. Dit bestaat grofweg uit 4 onderdelen: de fundering, de vloeren, de muren en het dak. Zodra deze fase is afgerond zitten er dus nog geen deuren, kozijnen of beglazing in het huis. Natuurlijk kan het bouwbedrijf de afwerking op zich nemen. Uw badkamer en toilet worden compleet gerealiseerd, nutsvoorzieningen worden op de juiste locatie geplaatst en de muren en het plafond worden gewit. Wilt u graag dat alles volledig afgewerkt wordt opgeleverd? Dat is mogelijk. Neem dan contact op voor vrijblijvende offertes.

Nieuwbouwprojecten en sleutel-op-de-deur bouwen

In Brussel bouwt menig bouwbedrijf nieuwbouwwoningen via het sleutel-op-de-deur principe. Dit houdt in dat één bouwfirma het complete bouwproces verzorgt. Denk aan het ontwerp en het bouwplan, en de ruwbouw en volledige afwerking. Daarnaast neemt de bouwonderneming de taak van het budgetbeheer en de administratie op zich. Dit heeft voor u als koper een aantal belangrijke voordelen. Zo biedt het een duidelijk beeld van de totale kosten en is er sprake van een kortere uitvoertermijn. Bij sleutel-op-de-deur nieuwbouwprojecten is er veelal sprake van één aanspreekpunt binnen de bouwfirma, zodat de koper altijd weet waar hij of zij terecht kan met vragen of opmerkingen.

Algemene bouwwerken en verbouwingen

Een bouwbedrijf in Brussel is in te schakelen voor tal van algemene bouwwerken. In Brussel wordt een bouwonderneming vaak ingeschakeld voor de bouw van een aanbouw. Met deze aanbouw vergroot de bouwfirma het woonoppervlak van de woonkamer. Vaak zitten er in een aanbouw veel ramen, waardoor u tevens de hoeveelheid daglicht in huis vergroot. Naast een standaard aanbouw is een bouwbedrijf op meerdere manieren in staat om uw leefruimte te vergroten. Heeft u een aanbouwgarage? Dan is het wellicht mogelijk om hier een extra verdieping op te realiseren. Zo heeft u voldoende ruimte voor een extra slaapkamer. Van garage tot dakkapel: een aannemer uit ons netwerk in Brussel voorziet u graag van een advies op maat.
Renovatiewerken Brussel

3 voordelen van houtskeletbouw constructies

Tegenwoordig worden nog steeds veel sleutel-op-de-deur nieuwbouwprojecten in Brussel gebouwd via de klassieke bouwmethode. Toch zitten er drie belangrijke voordelen aan het bouwen met een houtskelet. Als eerste is deze manier van bouwen vrij snel. Dit komt grotendeels omdat de aannemer bij de bouw van een houtskelet geen water gebruikt, in tegenstelling tot de klassieke manier. Er is dus geen droogtijd benodigd, zodat de afwerking direct van start kan gaan. Het tweede grote voordeel is de isolatiewaarde. Hout heeft namelijk van nature een temperatuur regulerend karakter. Dankzij het meerwandige principe profiteert u bij houtbouw van dezelfde warmte- en akoestische isolatie als bij een klassiek gebouwde sleutel-op-de-deur woning. Een derde voordeel is de fundering: doordat de houten constructie qua gewicht een stuk lichter is, hoeft de fundering daarom lang zo zwaar niet te zijn.

 

Algemene renovatiewerken, een goedkoper alternatief

Naast bouwwerken zijn er tal van renovatiewerken die een aannemer voor u kan uitvoeren. Een bekend voorbeeld hiervan is de badkamerrenovatie: een bouwbedrijf uit Brussel kan deze voor u verbouwen, herinrichten of zelfs vergroten of verplaatsen! Een tweede project dat in Brussel met enige regelmaat voorkomt is de zolderrenovatie. Vaak is de zolder een rommelhok dat niet veel gebruikt wordt. Een bouwfirma zal de kleine, donkere zolder dan transformeren tot een ruime, lichte ruimte. Zo is deze geschikt als extra werk- of slaapkamer, waarmee u uw leefruimte vergroot. Er zijn nog tal van andere algemene renovatiewerken die u door een erkend aannemer kan laten uitvoeren: een renovatie van het toilet of de keuken, maar ook uw gevelwerken of dakwerken laat u door een aannemer uitvoeren.

Wat kost een renovatie?

Wat een specifieke renovatie u kost is vooraf uiteraard lastig te voorspellen. De prijs namelijk per situatie. Over het algemeen is de totaalprijs onder te verdelen in drie categorieën: de arbeidskosten, de materiaalkosten en de voorrijkosten. Als u via ons contactformulier contact opneemt ontvangt u offertes van meer dan één bouwonderneming uit Brussel, waardoor de voorrijkosten in de meeste gevallen komen te vervallen. Daarnaast bedragen de arbeidskosten maar liefst 55% van de totaalprijs. Dit verschilt per bouwbedrijf, daarom loont het altijd om meerdere aannemers met elkaar te vergelijken. Eén van de goedkoopste renovaties is het toilet, dit kost gemiddeld €1.800,- tot €2.700,-. Voor deze prijs wordt het sanitair gedemonteerd en zal de aannemer de tegels vervangen. Daarbij worden de waterleidingen en afvoer geplaatst zodat er een moderne hangtoilet geplaatst kan worden. Indien u renovaties laat uitvoeren kunt u 20% of 30% van de investering terugkrijgen middels een renovatiepremie.

Volledige verbouwing Gemiddelde kosten
Toilet €1.800,- tot €2.700,-
Badkamer €6.000,- tot €10.000,-
Zolder €8.000,- tot €14.000,-
Keuken €10.500,- tot €18.000,-
Aanbouw €16.000,- tot €30.000,-

Toelichting tabel: de gemiddelde kosten zijn inclusief materiaal-, arbeidskosten en btw

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag vrijblijvende meerdere offertes aan. Vele klanten zijn u al voorgegaan!

Offertes aanvragen

Totaalrenovaties van A tot Z

In sommige gevallen is er duidelijk een totaalrenovatie nodig. Wanneer wij spreken over een totaalrenovatie, dan bedoelen wij dat alle grote en kleine onderdelen van een woning gerenoveerd moeten worden. Denk hierbij aan een badkamer en keuken die gedateerd zijn, maar ook aan een verouderd dak of beschadigde gevel. Vaak moet de binnenkant zodanig opnieuw afgewerkt worden dat er ook stuc- of schilderswerkzaamheden plaats moeten vinden. Natuurlijk voert de aannemer ook kleinere klussen uit tijdens de totaalrenovatie: te denken aan het verleggen van leidingen, het aansluiten van elektronica en eventuele vloerwerken. Kort gezegd is een totaalrenovatie de methode om een woning weer goed bewoonbaar te maken, zodat u optimaal kan genieten van uw huis.

De kosten van een totaalrenovatie

De prijs voor een totaalrenovatie is lastig uit te drukken, omdat deze per situatie verschilt. U bent bijvoorbeeld een stuk voordeliger uit wanneer u enkel de dakpannen hoeft te vervangen (€200,- per vierkante meter) dan wanneer ook de dakconstructie aan vervanging toe is (€200,- per vierkante meter). Het vervangen van het sanitair wordt, naast de arbeidskosten, uiteraard grotendeels bepaald door het materiaal. Gemiddeld genomen kost dit u in totaal zo’n €5.000,-. Omdat het grootste deel van de kosten nog altijd bepaald worden door de arbeidskosten, is het altijd verstandig om de prijsopgave van verschillende aanbieders te vergelijken, dankzij onze werkwijze heeft u met één klik tot wel 5 vrijblijvende offertes aangevraagd.

Renovatie: Gemiddelde prijs per m2:
Ramen: €450,-
Dakconstructie: €200,-
Muren: €25,-
Dakpannen €200,-
Pleisterwerken: €20,-
Chape: €24,-
Renovatie: Gemiddelde prijzen:
Radiator: €600,- p/stuk
HR-ketel: €5.000,- p/stuk
Dakramen: €700,- p/stuk
Sanitair: €5.000,- totaal
Elektra: €10.000,- totaal
Afwerking: €10.000,-

Aan welke EPB-eisen moet een bouwproject voldoen?

EPB staat voor “EnergiePrestatie en Binnenklimaat”. Dit heeft betrekking op onder meer de isolatie, luchtdichtheid, ventilatie en verwarmingssystemen van uw pand. Wanneer u besluit te gaan bouwen of renoveren heeft u een vergunning nodig en voordat u deze vergunning krijgt toegewezen zult u moeten aantonen dat u zal voldoen aan een aantal EPB-eisen. Wat deze eisen zijn is afhankelijk van de bestemming van het gebouw en de aard van de bouwwerken. Voor sleutel-op-de-deur nieuwbouwwoningen gelden andere eisen dan voor een bestaande woning, en omdat de overheid steeds meer waarde hecht aan energiezuinig wonen worden de EPB eisen steeds strenger. Hier kunt u controleren of uw plannen voldoen aan de gestelde eisen.
totaalrenovatie Brussel

 

5 valkuilen van zelf verbouwen

Om geld te besparen kunt u ervoor kiezen om de renovatiewerken zelf uit te voeren. Vaak is dit echter niet zo makkelijk als het lijkt en in Brussel komt het regelmatig voor dat er op een later moment toch een bouwonderneming wordt ingeschakeld. In de praktijk komen wij 5 grote valkuilen tegen van klanten die zelf hun woning gaan verbouwen:

  • De vergunning wordt afgewezen! Erg vervelend natuurlijk en voordat u wel een vergunning krijgt toegewezen, zal u de bouwplannen moet aanpassen. Weet u niet waar u moet beginnen? Schakel dan een bouwonderneming uit Brussel in. De aannemer is namelijk op de hoogte van de eisen en weet als geen ander waar een bouwplan aan moet voldoen om goedkeuring te krijgen.
  • Een verbouwing is in de praktijk bijna altijd duurder dan vooraf gedacht. U heeft onverwacht toch meer materiaal nodig of u loopt tegen problemen aan die u eerst moet laten oplossen. Wilt u er zeker van zijn dat u niets teveel betaalt? Schakel dan een bouwfirma in en spreek vooraf een totaalprijs af.
  • Het ziet er bij een ander misschien erg eenvoudig uit, vaak zijn klussen in de praktijk moeilijker dan gedacht. Dit heeft als gevolg dat u klussen overnieuw moet doen of dat het veel langer duurt.
  • Omdat de het u zelf meer tijd kost, duurt de verbouwing vaak ook een stuk langer dan vooraf verwacht. Hiermee komt u in de problemen, zeker als u na een bepaalde periode weer aan het werk moet. Door het inschakelen van een bouwbedrijf hoeft u nergens naar om te kijken en is uw renovatie zo snel mogelijk afgerond.
  • In veel gevallen zal u al wonen in het huis waarin de renovatie plaats vindt. Dit houdt in dat woont op een bouwplaats, onderschat de gevolgen hiervan niet. Het zou fijn zijn als u een tijdelijk ander onderkomen vindt.

 

Op welke premies heeft u recht?

Een totaalrenovatie is in de meeste gevallen een flinke investering. Maar omdat de Vlaamse overheid zuinig wonen stimuleert, heeft u mogelijk recht op de Vlaamse renovatiepremie. Met deze subsidie kunt u 20% of 30% van uw investering terugkrijgen, met een maximum van €10.000,-. Er zijn vier categorieën waarvoor u deze renovatiepremie kan aanvragen: structuur, dak, buitenschrijnwerk en technische installaties. U kan twee keer een aanvraag voor een renovatiepremie indienen, voor maximaal twee categorieën per keer. Daarnaast kunt u voor elke categorie slechts één keer een aanvraag doen. Er zit een minimum bedrag van €2.500,- verbonden aan de verschillende categorieën. Als uw totaalrenovatie minder geld heeft gekost, dan heeft u geen recht op een renovatiepremie.

renovatiewerken Brussel

 

Vrijblijvend offertes aanvragen

Een bouwbedrijf is op vele manieren inzetbaar. Naast de algemene renovatiewerken kan u ook voor onder andere metselwerken, dakwerken of voegwerken een aannemer inschakelen. Elke bouwonderneming die bij ons aangesloten is, is vakkundig getraind waardoor u verzekerd bent van de hoogste kwaliteit. Uw bouw- en renovatiewerken worden in een korte tijd afgerond zodat u al snel kan genieten van de gerenoveerde woning. Bent u geïnteresseerd in sleutel-op-de-deur nieuwbouwprojecten? Ook dan bent u bij een bouwfirma uit ons samenwerkingsverband op het juiste adres. Wij garanderen u de beste service voor de scherpste prijzen! Vraag via onze offertepagina eenvoudig meerdere offertes aan (max. 5) en start met vergelijken. Dit is gratis en geheel vrijblijvend, zodat u nergens aan vast zit.

Offertes aanvragen