Zoekt u een bouwbedrijf in Damme?

Vergelijk prijzen en vind de beste aannemer voor uw klus!

Offertes aanvragen
aannemer Damme

Bouwbedrijf Damme

Bent u op zoek naar een bouwbedrijf uit de omgeving Damme voor een verbouwing of totaalrenovatie? Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden van bouwbedrijven. Denk hierbij aan renovatiewerken, algemene bouwwerken en verbouwingen. Daarnaast leest u meer over de gemiddelde prijzen van de werkzaamheden en een aannemer.

Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes op maat. Door aanbiedingen van meerdere bouwbedrijven uit de regio Damme te vergelijken bespaart u op de kosten. U weet zeker dat u niet te veel betaalt voor de aannemer. Bespaar zo tot wel 40% op de verbouwkosten!

Waarom een bouwbedrijf inschakelen?

Het inschakelen van een bouwbedrijf heeft meerdere voordelen. Zo heeft de aannemer veel kennis en ervaring. Hierdoor verlopen de renovatiewerken of de verbouwing een stuk sneller dan wanneer u het zelf zou doen. U zit niet lang in een verbouwing of in het bouwafval. Daarnaast hoeft u niet allerlei gereedschappen en materialen aan te schaffen. Een bouwonderneming uit Damme zorgt ervoor dat de totaalrenovatie perfect uitgevoerd wordt. U profiteert van een strakke afwerking en optimaal eindresultaat. Daar komt nog bij dat u totaal geen omkijken heeft naar de totaalrenovatie en hoeft u geen tijd vrij te nemen om de renovatiewerken af te ronden.

bouwbedrijf inschakelen Damme

Wat doet een bouwbedrijf?

U kunt een bouwbedrijf uit de omgeving van Damme voor verschillende werkzaamheden inschakelen. Van een grote totaalrenovatie, tot het onderhouden of verbouwen van uw woning. Hierbij kan het gaan om een kleine verbouwing, zoals het openbreken van een muur, maar ook om een grote verbouwing. Wilt u bijvoorbeeld uw badkamer verplaatsen? Of wat denkt u van villabouw? Met een bouwfirma haalt u kwaliteit in huis en weet u zeker dat uw verbouwing, nieuwbouw of totaalrenovatie goed verloopt. De belangrijkste werkzaamheden van een aannemer:

 • Ruwbouw en nieuwbouw
 • Verbouwingen
 • Bouwwerken
 • Renovaties

Van ruwbouw tot complete afwerking

Een bouwonderneming kan u op alle fases van uw renovatiewerken bijstaan: van ruwbouw tot de afwerking. Dit is met name bij nieuwbouwprojecten het geval. Onder ruwe bouw verstaan wij de eerste fase van het bouwen. Dit bestaat grofweg uit 4 onderdelen: de fundering, de vloeren, de muren en het dak. Zodra deze fase is afgerond zitten er dus nog geen deuren, kozijnen of beglazing in het huis. Natuurlijk kan het bouwbedrijf de afwerking op zich nemen. Uw badkamer en toilet worden compleet gerealiseerd, nutsvoorzieningen worden op de juiste locatie geplaatst en de muren en het plafond worden gewit. Wilt u graag dat alles volledig afgewerkt wordt opgeleverd? Dat is mogelijk.

Ruwbouw: wat is het precies?

Ontdek in 1 minuut het belang van goede ruwbouw.

Nieuwbouwprojecten en sleutel-op-de-deur bouwen

In Damme bouwt menig bouwbedrijf nieuwbouwwoningen via het sleutel-op-de-deur principe. Dit houdt in dat één bouwfirma het complete bouwproces verzorgt. Denk aan het ontwerp en het bouwplan, en de ruwbouw en volledige afwerking. Daarnaast neemt de bouwonderneming de taak van het budgetbeheer en de administratie op zich. Dit heeft voor u als koper een aantal belangrijke voordelen. Zo biedt het een duidelijk beeld van de totale kosten en is er sprake van een kortere uitvoertermijn. Bij sleutel-op-de-deur nieuwbouwprojecten is er veelal sprake van één aanspreekpunt binnen de bouwfirma, zodat de koper altijd weet waar hij of zij terecht kan met vragen of opmerkingen over sleutel-op-de-deur projecten.

sleutel op de deur nieuwbouw

Algemene bouwwerken en verbouwingen

Een bouwbedrijf in Damme is in te schakelen voor tal van algemene bouwwerken. In Damme wordt een bouwonderneming vaak ingeschakeld voor de bouw van een aanbouw. Hiermee vergroot de bouwfirma het woonoppervlak van de woonkamer. Vaak zitten er in aanbouwen veel ramen, waardoor u tevens de hoeveelheid daglicht in huis vergroot. Naast de standaard aanbouwvariant is een bouwbedrijf op meerdere manieren in staat om uw leefruimte te vergroten. Heeft u een aanbouwgarage? Dan is het wellicht mogelijk om hier een extra verdieping op te realiseren. Zo heeft u voldoende ruimte voor een extra slaapkamer. Van metselen tot dakkapel: een aannemer uit ons netwerk in Damme voorziet u graag van een advies op maat. Ook voor nieuwbouwprojecten!

Aanbouw woning

Een aanbouw wordt vaak verward met een uitbouw, maar er is wel een verschil. De eerste is namelijk een afzonderlijke ruimte die aan de woning wordt gevoegd. Het gaat hierbij om een afzonderlijke constructie. Denk hierbij aan het metselen van een berging, garage of andere kamer. U vergroot hiermee uw woning met een aparte ruimte.

Uitbouw

Een uitbouw is een uitbreiding van een bestaande ruimte. Schakel een vakman in voor het uitbreken en metselen van muren. Denk bijvoorbeeld aan het uitbreiden van uw keuken of het bouwen van een serre aan de woonkamer. De bestaande ruimte wordt vergroot door uw woning uit te bouwen.

bouwwerken

Garage bouwen

Staat uw auto altijd buiten? Heeft u geen ruimte voor een werkplaats of de fietsen? Laat dan een garage bouwen door een bouwonderneming uit Damme. Met garages heeft u veel meer opbergruimte. Zorg direct voor een goede isolatiewaarde, zodat het niet te koud is in de ruimte in de wintermaanden.

Dakkapel

Met een dakkapel vergroot u de ruimte eenvoudig. Een badkamer of slaapkamer onder een hellend dak is vaak erg klein, omdat u weinig hoge ruimte hebt. Door dakkapellen te plaatsen is dit verleden tijd. Daarnaast zorgt het ook voor veel meer licht en mogelijkheden om de kamer te ventileren.

Wilt u uw huis in Damme verbouwen?

Vergelijk gratis offertes van bouwfirma’s uit de regio en bespaar op de kosten.

Gratis offertes aanvragen

3 voordelen van houtskeletbouw constructies

Houtskeletbouw wordt in Damme veel toegepast. Het is een flexibel systeem, waarbij er veel mogelijk is. Doordat skeletbouw een dampopen bouwmethode is, creëert u eenvoudig een fijn leefklimaat met isolatiematerialen. De wanden worden in een fabriek gemaakt, dit wordt ook wel prefab genoemd, en daarna in één keer geplaatst. Hierdoor verloopt het bouwproces zeer snel. Er wordt geen water gebruikt, waardoor uw woning niet lang hoeft te drogen. Het is energiezuinig en koudebruggen worden voorkomen door de bouwmethode in de fabriek. De levensduur met een huis uit steen opgebouwd is vergelijkbaar met houtskeletbouw. Soms horen aannemers dat men bang is voor de brandveiligheid, maar dit is niet nodig. Ook skeletbouw is zeer veilig. Tot slot is deze manier van bouwen duurzaam. De belangrijkste voordelen:

 • Skeletbouw is energiezuinig en duurzaam.
 • Het bouwproces verloopt zeer snel door de prefab muren.
 • Lange levensduur en uitstekende veiligheid.

Algemene renovatiewerken, een goedkoper alternatief

Naast bouwwerken zijn er tal van renovatiewerken die een aannemer voor u kan uitvoeren. Een bekend voorbeeld hiervan is de badkamerrenovatie: een bouwbedrijf uit Damme kan deze voor u verbouwen, herinrichten of zelfs vergroten of verplaatsen! Een tweede project dat in Damme met enige regelmaat voorkomt is de zolderrenovatie. Vaak is de zolder een rommelhok dat niet veel gebruikt wordt. Een bouwfirma zal de kleine, donkere zolder dan transformeren tot een ruime, lichte ruimte. Zo is deze geschikt als extra werk- of slaapkamer, waarmee u uw leefruimte vergroot. Er zijn nog tal van andere algemene renovatiewerken die u door een erkend aannemer kan laten uitvoeren: een renovatie van het toilet of de keuken, maar ook uw gevelwerken of dakwerken laat u door een aannemer uitvoeren.

renovatiewerken Damme

Soorten renovatiewerken

Er zijn vele soorten renovatiewerken waar u een bouwonderneming uit Damme voor kunt inschakelen. Bijvoorbeeld voor het renoveren van uw badkamer of keuken of het vervangen van de dakbedekking. Alle soorten renovatiewerken:

 • Badkamerrenovatie: er zijn verschillende mogelijkheden. Plaats bijvoorbeeld nieuw sanitair of vervang de badkamertegels.
 • Keukenrenovatie: vervang de keukenkasten, de frontjes, de tegels of de gehele keuken.
 • Woonkamerrenovatie: vergroot uw woonkamer met een uitbouw of maak een mooie open keuken.
 • Zolderrenovatie: plaats isolatie en werk de zolder af zodat u de ruimte kunt gebruiken als extra kamer.
 • Dakrenovatie: vervang de dakbedekking, de dakconstructie of de isolatie.
 • Vloerwerken (chapewerken): wanneer uw vloer aan vervanging toe is, of wanneer u isolatiechape wilt aanbrengen.
 • Voegwerken: de voegen zijn belangrijk om vochtproblemen te voorkomen, laat scheuren en verouderde voegen daarom op tijd vervangen.
 • Pleisterwerken: laat de aannemer nieuw crepi aanbrengen of een kalklaag op de buitenmuur van uw woning in Damme.
 • Gevelrenovatie: met gevelrenovatie vernieuwt u de uitstraling van uw gevel en herstelt u beschadigingen, scheuren en verouderde gevelbekleding.
 • Isolatie: combineer renovatiewerken met isolatiemateriaal om de isolatiewaarde van uw woning in Damme direct te verbeteren en te besparen op de energiekosten.

Ook voor kleine renovatiewerken

Ook kleinere renovatiewerken behoren tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld het verbouwen van het toilet, metselwerken of het plaatsen van een hangend toilet. Hiervoor moeten vaak waterleidingen aangepast worden. Of isoleer uw zolder door isolatieplaten te plaatsen met gyprocwerken om een extra kamer te creëren. Tijdens de kleine renovatiewerken kunt u gewoon in uw huis blijven en vaak is er weinig bouwafval. Een ander voordeel van kleine renovaties is dat u met een paar aanpassingen uw woning in Damme steeds functioneler maakt. Een paar voorbeelden:

 • Maken van een extra kamer
 • Plaatsen nieuw toilet
 • Binnenafwerking zolder met gyproc

Creëer uw droomhuis en verbouw uw woning!

Bespaar op de kosten en doe een vrijblijvende offerteaanvraag.

Offertes aanvragen

Waar op letten bij renovatiewerken?

Het is verstandig om van tevoren een schets of een plan te maken van de totaalrenovatie. Zo krijgt u een beter beeld van de werkzaamheden en wat er allemaal moet gebeuren. Controleer ook altijd waar de leidingen liggen en of het nodig is dat u ze verplaatst. Ook wilt u niet tijdens het renoveren per ongeluk een leiding raken. Isoleer uw woning meteen zodat u aan de huidige isolatienormen voldoet. Ook is het handig om te controleren of u een vergunning nodig hebt, dit is vaak nodig wanneer u iets verandert aan de gevel van uw woning of het plaatsen van een dakkapel. Op omgevingsloket.nl vraagt u dit eenvoudig en snel aan.

Wat kost een renovatie?

Wat een specifieke renovatie u kost is vooraf uiteraard lastig te voorspellen. De prijs namelijk per situatie. Over het algemeen is de totaalprijs onder te verdelen in drie categorieën: de arbeidskosten, de materiaalkosten en de voorrijkosten. Daarnaast bedragen de arbeidskosten maar liefst 55% van de totaalprijs. Dit verschilt per bouwbedrijf, daarom loont het altijd om meerdere aannemers met elkaar te vergelijken. Eén van de goedkoopste renovaties is het toilet, dit kost gemiddeld €1.800,- tot €2.700,-. Voor deze prijs wordt het sanitair gedemonteerd en zal de aannemer de tegels vervangen. Daarbij worden de waterleidingen en afvoer geplaatst zodat er een moderne hangtoilet geplaatst kan worden. Indien u renovaties laat uitvoeren kunt u 20% of 30% van de investering terugkrijgen middels een bouwpremie.

Vul het offerteformulier in om meerdere offertes te ontvangen en kies de beste bouwonderneming. Door een bouwbedrijf uit de regio Damme te kiezen bespaart u op de voorrijkosten.

Tabel: kosten veelvoorkomende renovaties

Onderdeel van renovatie Gemiddelde kosten
Toilet €1.800,- tot €2.700,-
Badkamer €6.000,- tot €10.000,-
Zolder €8.000,- tot €14.000,-
Keuken €10.500,- tot €18.000,-
Aanbouw €16.000,- tot €30.000,-

Toelichting tabel: de gemiddelde kosten zijn inclusief materiaal-, arbeidskosten en btw

Benieuwd naar de exacte prijzen en mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. Vele klanten zijn u al voorgegaan!

Offertes aanvragen

Totaalrenovaties van A tot Z

In sommige gevallen is er duidelijk een totaalrenovatie nodig. Wanneer wij spreken over een totaalrenovatie, dan bedoelen wij dat alle grote en kleine onderdelen van een woning gerenoveerd moeten worden. Denk hierbij aan een badkamer en keuken die gedateerd zijn, maar ook aan een verouderd dak of beschadigde gevel. Vaak moet de binnenkant zodanig opnieuw afgewerkt worden dat er ook stuc- of schilderswerkzaamheden plaats moeten vinden. Natuurlijk voert de aannemer ook kleinere klussen uit tijdens de totaalrenovatie: te denken aan het verleggen van leidingen, het aansluiten van elektronica en eventuele vloerwerken. Kort gezegd is een totaalrenovatie de methode om een woning weer goed bewoonbaar te maken, zodat u optimaal kan genieten van uw huis.

Totaalrenovatie: wat is het precies?

Wat houdt een totaalrenovatie in en waar moet u rekening mee houden? U ziet het in deze video.


De kosten van een totaalrenovatie

De totaalprijs voor een totaalrenovatie is afhankelijk van een aantal factoren, daarom is het lastig om exacte prijzen te geven. In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen, zodat u weet waar u rekening mee moet houden. De gemiddelde prijs voor het renoveren van de pleisterwerken is bijvoorbeeld €20,- per vierkante meter en het plaatsen van een dakraam kost ongeveer €700,-. De prijzen zijn afhankelijk van de arbeidskosten, de materiaalkosten en de moeilijkheid van de klus. Het renoveren van een dakconstructie kost bijvoorbeeld meer dan het aanbrengen van chape. Vul het offerteformulier in voor exacte prijzen.

Tabel: renovatiekosten per onderdeel

Renovatie: Gemiddelde prijs per m2:
Ramen: €450,-
Dakconstructie: €200,-
Muren: €25,-
Dakpannen €55,-
Pleisterwerken: €20,-
Chape: €24,-
Renovatie: Gemiddelde prijzen:
Radiator: €600,- p/stuk
HR-ketel: €5.000,- p/stuk
Dakramen: €700,- p/stuk
Sanitair: €5.000,- totaal
Elektra: €10.000,- totaal
Afwerking: €10.000,-

Aan welke EPB-eisen moet een bouwproject voldoen?

EPB staat voor “EnergiePrestatie en Binnenklimaat”. Dit heeft betrekking op onder meer de isolatie, luchtdichtheid, ventilatie en verwarmingssystemen van uw pand. Wanneer u besluit te gaan bouwen of renoveren heeft u een vergunning nodig en voordat u deze vergunning krijgt toegewezen zult u moeten aantonen dat u zal voldoen aan een aantal EPB-eisen. Wat deze eisen zijn is afhankelijk van de bestemming van het gebouw en de aard van de bouwwerken. Voor sleutel-op-de-deur nieuwbouwwoningen gelden andere eisen dan voor een bestaande woning, en omdat de overheid steeds meer waarde hecht aan energiezuinig wonen worden de EPB eisen (Vlaanderen.be) steeds strenger. Hier kunt u controleren of uw plannen voldoen aan de gestelde eisen.
totaalrenovatie bouwonderneming Damme

5 valkuilen van zelf verbouwen

Om geld te besparen kunt u ervoor kiezen om de renovatiewerken zelf uit te voeren. Vaak is dit echter niet zo makkelijk als het lijkt en in Damme komt het regelmatig voor dat er op een later moment toch een bouwonderneming wordt ingeschakeld. In de praktijk komen wij 5 grote valkuilen tegen van klanten die zelf hun woning gaan verbouwen:

 • 1. De vergunning wordt afgewezen! Erg vervelend natuurlijk en voordat u wel een vergunning krijgt toegewezen, zal u de bouwplannen moet aanpassen. Weet u niet waar u moet beginnen? Schakel dan een bouwonderneming uit Damme in. De aannemer is namelijk op de hoogte van de eisen en weet als geen ander waar een bouwplan aan moet voldoen om goedkeuring te krijgen.
 • 2. Een verbouwing is in de praktijk bijna altijd duurder dan vooraf gedacht. U heeft onverwacht toch meer materiaal nodig of u loopt tegen problemen aan die u eerst moet laten oplossen. Wilt u er zeker van zijn dat u niets teveel betaalt? Schakel dan een bouwfirma in en spreek vooraf een totaalprijs af.
 • 3. Het ziet er bij een ander misschien erg eenvoudig uit, vaak zijn klussen in de praktijk moeilijker dan gedacht. Dit heeft als gevolg dat u klussen overnieuw moet doen of dat het veel langer duurt.
 • 4. Omdat de het u zelf meer tijd kost, duurt de verbouwing vaak ook een stuk langer dan vooraf verwacht. Hiermee komt u in de problemen, zeker als u na een bepaalde periode weer aan het werk moet. Door het inschakelen van een bouwbedrijf hoeft u nergens naar om te kijken en is uw renovatie zo snel mogelijk afgerond.
 • 5. In veel gevallen zal u al wonen in het huis waarin de renovatie plaats vindt. Dit houdt in dat woont op een bouwplaats, onderschat de gevolgen hiervan niet. Het zou fijn zijn als u een tijdelijk ander onderkomen vindt.

huis verbouwen Damme

Op welke premies heeft u recht?

Bij een aantal renovatiewerken heeft u mogelijk recht op een premie. De Vlaamse renovatiepremie geldt voor bijvoorbeeld het aanbrengen van isolatiemateriaal, vervangen van het sanitair of een totaalrenovatie. De hoogte van de premie is afhankelijk van uw inkomen en de renovatiewerken. Lees op vlaanderen.be meer over de voorwaarden en het aanvragen van de renovatiepremie. Voor nieuwbouw is er ook een speciale premie. Dit is geen premie voor het bouwen, maar wel voor maatregelen om energiezuinig te leven. U krijgt bijvoorbeeld een vermindering van de onroerende voorheffing als u voldoet aan de wettelijke energienorm en bij bepaalde voorwaarden krijgt u een premie van de netbeheerder. Op de website van de Vlaamse regering leest u hier meer over.

Verschil aannemer en bouwbedrijf?

De termen bouwbedrijf en aannemer worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een klein verschil. Een aannemer is een vakman die werkt in uw woning. Hij zorgt ervoor dat het project goed verloopt en coördineert de verbouwing, renovatie of nieuwbouw. Een aannemer werkt als zelfstandige of bij een bouwbedrijf. Een bouwbedrijf bestaat vaak uit meerdere afdelingen. Niet alleen de aannemer is onderdeel van het bouwbedrijf, maar ook een schilder, architect of andere vakmensen. Welke geschikt is voor uw klus, is afhankelijk van een aantal zaken. Wilt u een klein bedrijf of zelfstandige aannemer inschakelen, of liever een groter bedrijf waarbij alle vakmannen geregeld worden?

Aannemers in Damme voor al uw klussen

Wat voor klus u ook wilt laten uitvoeren in Damme, met een aannemer bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en uitstekende hulp. Voor een verbouwing, totaalrenovatie of het metselen van een nieuwe muur, maar ook voor andere werken zoals funderingswerken of betonwerken. Vaak specialiseren aannemers zich in één of meerdere werken. Hierdoor hebben ze veel ervaring en verlopen de werken soepel en probleemloos. Schakel een aannemer in voor één van de volgende klussen:

 • Renovatie en gevelrenovatie
 • Verbouwing
 • Houtskeletbouw
 • Elektriciteit
 • Betonwerken
 • Bouwwerken en funderingswerken
 • Gevelbekleding
 • Interieurbouw

Aannemer zoeken en selecteren, waar op letten?

Wanneer u het offerteformulier invult ontvangt u een aantal offertes van aannemers uit uw regio in Damme. Maar waar moet u nu precies op letten bij aannemer zoeken? Wij hebben een paar handige tips voor aannemer selecteren. Vergelijk bijvoorbeeld recensies en controleer of de aannemers keurmerken heeft. Een keurmerk staat vaak garant voor een goede service. Bedenk van tevoren goed wat u wilt laten uitvoeren, zodat u daarop de aannemer kunt selecteren. Vergelijk prijsoffertes van bouwbedrijven op basis van voorwaarden, prijs en aanbod. Kies bijvoorbeeld voor de bouwonderneming die snel kan beginnen of juist voor de goedkoopste. Aan u de keuze.

Tips om te besparen op de kosten

Niemand wil te veel betalen voor een totaalrenovatie, kleine verbouwing of een nieuwe serre. Daarom zijn er verschillende manieren om te besparen op de verbouwkosten:

 • Voer een aantal kleine klussen zelf uit, zoals het opruimen van het bouwafval.
 • Kies een bouwbedrijf in de buurt, zodat u bespaart op de voorrijkosten.
 • Bespaar op het materiaal en kies bijvoorbeeld voor een goedkoper merk sanitair.
 • Vergelijk renovatie- en verbouwoffertes met elkaar.

algemene bouwonderneming Damme

Vrijblijvend offertes aanvragen

Gaat u uw woning helemaal opknappen met een totaalrenovatie? Combineer het met isolerende maatregelen om te profiteren van een besparing op de stookkosten. Of schakel een bouwbedrijf uit Damme in voor het metselen van een muur of verbouwen van de keuken. Zo krijgt u eindelijk die droomkeuken die u altijd al wilde hebben. Om te besparen op de kosten voor renovatiewerken, verbouwingen of een complete nieuwbouw is het verstandig om prijsoffertes aan te vragen. Zo bespaart u tot wel 30% op de kosten! Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen.

Vrijblijvende offertes