Zoekt u een bouwbedrijf in Wervik?

Vergelijk prijzen en vind de beste aannemer voor uw klus!

Offertes aanvragen
aannemer in Wervik

Bouwbedrijf Wervik

Heeft u een huis in Wervik gekocht dat u volledig wilt verbouwen? Of bent u geïnteresseerd in een totaalrenovatie van uw huidige woonhuis? Met het inhuren van een bouwbedrijf of aannemer bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit, zodat u uw wooncomfort maximaal verhoogt. Een bouwonderneming voert verschillende bouw- en renovatiewerken voor u uit.

Op deze pagina leest u meer over de algemene werken die bouwbedrijven uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een totaalrenovatie of kleinere, algemene renovatiewerken, zoals de verbouw van uw toilet of het vervangen van de keuken. Ook leest u over de grote verbouwingen die bouwbedrijven in Wervik uitvoeren en krijgt u een impressie van de prijzen. Wilt u besparen op de kosten? Vergelijk dan kosteloos en vrijblijvend de prijsopgaven van meerdere bouwbedrijven uit de regio!

Waarom een bouwbedrijf inschakelen?

Wie werkzaamheden aan zijn of haar huis wil laten uitvoeren, kan de hulp van een ervaren bouwbedrijf goed gebruiken. U kunt een bouwonderneming onder andere inschakelen bij een renovatie van uw verouderde woning in Wervik. De bouwfirma helpt u met de realisatie van energiebesparende maatregelen om zo de isolatiewaarde van de woning te verbeteren. Bijvoorbeeld door het uitvoeren van een gevelrenovatie, maar ook met het plaatsen van muur-, vloer- of dakisolatie! Door een bouwbedrijf uit Wervik in te zetten bij de bouw of verbouwing van uw (nieuwbouw) huis, bent u verzekerd van hoogstaande kwaliteit. Dit verhoogt uw woongenot natuurlijk, en heeft daarnaast een positieve invloed op de woningwaarde!

bouwbedrijf in Wervik

Wat doet een bouwbedrijf?

De werkzaamheden van een bouwbedrijf lopen aardig uiteen. Wilt u een nieuw huis laten bouwen of bent u geïnteresseerd in een sleutel-op-de-deur woning? Neem dan contact op met een aannemer of bouwbedrijf uit Wervik om u tijdens de bouw te begeleiden. Ook bij kleine renovaties, zoals een renovatie van de badkamer of keuken staat een bouwbedrijf voor u klaar. Een bouwfirma is in te zetten voor de realisatie van:

 • nieuwbouw, villabouw en sleutel-op-de-deur woningen;
 • een verbouwing van een bestaande woning in Wervik;
 • het renoveren van badkamers, keukens, toiletten en dergelijke;
 • het restaureren van monumentale panden.

Van ruwbouw tot complete afwerking

Als u een aannemer inhuurt, dan begeleidt hij u van de ruwbouw tot aan de afwerking. U kunt er zelf voor kiezen of u de bouwonderneming alleen voor de ruwbouw inschakelt of dat u ook de afwerking uit handen geeft. De ruwbouw is de allereerste fase van de bouwwerken. Hieronder verstaat de bouwonderneming bijvoorbeeld het plaatsen van de fundering, de muren, de dakwerken en de vloerwerken. Na de ruwbouw volgt de afbouw, zoals het metselen van de gevel, het betegelen van de badkamer en de installatie van de keuken. Dit alles kan u bij één bouwfirma uitbesteden. Zo hoeft u niet op zoek naar meerdere bouwbedrijven in de buurt.

Ruwbouw: wat is het precies?

Ontdek in 1 minuut het belang van goede ruwbouw.

Nieuwbouwprojecten en sleutel-op-de-deur bouwen

Als u geïnteresseerd bent in een nieuwbouwwoning, dan kunt u een bouwfirma in de hand nemen, en uw huis volledig naar wens laten bouwen. Een andere mogelijkheid is een woning kiezen uit één van de nieuwbouwprojecten in de buurt. Bij nieuwbouwprojecten bouwen de bouwfirma’s vaak volgens het sleutel-op-de-deur concept. Bij sleutel-op-de-deur woningen gaat het om nieuwbouwprojecten die al ontworpen zijn. U kunt uit een brochure kiezen uit talloze nieuwbouwprojecten die de bouwonderneming volledig voor u afwerkt. Zo hoeft u niet verschillende bouwfirma’s te zoeken voor de afwerking van de garage, badkamer en zolder. Het voordeel van deze sleutel-op-de-deur nieuwbouwprojecten is dat de aankoopprijs vaak een stuk aantrekkelijker is dan het laten ontwerpen en bouwen van uw eigen woonhuis.

sleutel op de deur nieuwbouwprojecten

Algemene bouwwerken en verbouwingen

Een bouwbedrijf uit Wervik is breed inzetbaar, voor zowel grote als kleine bouwwerken. Denk onder andere aan de bouw van sleutel-op-de-deur nieuwbouwprojecten of aan het bouwen van een aanbouw of uitbouw. Ook de plaatsing van een dakkapel of garage behoort tot de algemene bouwwerken die een bouwonderneming uitvoert. Als u een bouwonderneming inschakelt voor een verbouwing, dan heeft u vaak te maken met een aannemer. De aannemer van de bouwfirma houdt het overzicht over de bouwwerken en zorgt ervoor dat alles volgens het budget en de tijdsplanning verloopt. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een aannemer in te schakelen. Vaak werkt hij samen met een bouwbedrijf in de buurt, zo hoeft u niet zelf een bouwfirma in te schakelen.

Aanbouw woning

Als u kiest voor een aanbouw, dan laat u een losstaande extra kamer aan het huis metselen. Een voorbeeld van een aanbouw is een serre, een kamer waarin u het hele jaar door volop van uw tuin kunt genieten. Zonder ’s winters in de kou te zitten! Een aanbouw is bovendien geschikt voor de realisatie van een extra speelkamer of kantoor.

Uitbouw

Als u een uitbouw laat metselen, dan vergroot u één van de ruimtes in uw huis. Veel inwoners van Wervik kiezen ervoor om de uitbouw aan de woonkamer te bevestigen. Als de woonkamer aan de voorzijde van het pand ligt, dan is het metselen van een erker een goede optie. Aan de achterzijde van het pand is doorgaans meer ruimte om een grotere uitbouw te realiseren.

algemene bouwwerken en verbouwingen

Garage bouwen

Zoekt u een plek om uw auto te stallen of hebt u behoefte aan extra ruimte? Met het metselen van een garage realiseert u in een korte tijd een hoop extra ruimte. Parkeer hier uw auto of sla hier uw oude spullen op. Laat u een garage metselen voor de realisatie van een extra werkruimte of hobbykamer? Laat de garage dan goed isoleren, zodat het hier het hele jaar door een aangename temperatuur is.

Dakkapel

Wilt u meer leefruimte op zolder of in uw slaapkamer? Laat een dakkapel plaatsen. Dakkapellen zijn vaak al in één werkdag geplaatst zodat u direct profiteert van extra licht en ruimte. Dit verhoogt uw woongenot en zorgt voor een waardevermeerdering van het pand. U heeft onder andere de keuze uit een prefab dakkapel of een traditioneel gebouwde dakkapel.

Wilt u uw huis in Wervik verbouwen?

Vergelijk gratis offertes van bouwfirma’s uit de regio en bespaar op de kosten.

Gratis offertes aanvragen

3 voordelen van houtskeletbouw constructies

Steeds meer bouwbedrijven uit Wervik zien de voordelen van houtskeletbouw in. U zult dan ook opmerken dat er steeds meer woningen gebouwd zijn door middel van een houtskelet. Niet alleen is dit een stuk voordeliger en sneller op te zetten, maar het zorgt ook nog eens voor een gezonder leefklimaat dan in een woning met betonnen muren. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van houtskeletbouw op een rij.

 • Houtskeletbouw is relatief eenvoudig op te zetten, waardoor het bouwproces veel minder tijd in beslag neemt.
 • Omdat er bij het gebruik van beton of cement veel water verwerkt wordt, heeft dit een lange droogtijd. Bij houtskeletbouw is dit niet het geval, en kunt u direct starten met de binnenafwerking zonder zorgen dat de muren nog gaan ‘werken’.
 • Bij houtskeletbouw is er sprake van een dampopen constructie. Dit houdt in dat vocht van binnenuit wel naar buiten verdwijnt, maar vocht van buiten niet naar binnen kan trekken. Hierdoor ontstaat er een gezond leefklimaat.

Algemene renovatiewerken, een goedkoper alternatief

Veel mensen staan voor de keuze: verbouwing of renovatie. Door diverse algemene renovatiewerken uit te voeren in plaats van een complete verbouwing, bespaart u op de kosten. Dat komt omdat een renovatie doorgaans een stuk goedkoper is dan een complete verbouwing. Bij algemene renovatiewerken gebruikt het bouwbedrijf uit Wervik veel van de originele materialen. Bij een keukenrenovatie, bijvoorbeeld, blijft het schrijnwerk zoveel mogelijk intact waardoor u alleen voor de afwerking betaalt. Bij een complete verbouwing vernieuwt het bouwbedrijf uit Wervik ook het originele schrijnwerk. Met algemene renovatiewerken verhoogt u uw woongenot tegen de scherpste prijzen.

renovatiewerken in Wervik

Soorten renovatiewerken

Een bouwbedrijf voert een hoop verschillende algemene renovatiewerken uit. Laat één van deze renovatiewerken uitvoeren voor een groter woongenot of kies voor een combinatie van meerdere werken om een totaalrenovatie uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Badkamerrenovatie: verouderd sanitair of is uw badkamer niet uw smaak? Renoveer deze volledig met nieuwe badkamertegels, nieuw sanitair en nieuwe badkamermeubels.
 • Keukenrenovatie: laat het bouwbedrijf uit Wervik de keuken schilderen of vernieuw scheve keukenkastjes. Of laat de keuken volledig vervangen door een model dat volledig naar uw wensen is.
 • Woonkamerrenovatie: living te klein? Kies voor het metselen van een uit- of aanbouw. Of breek de muur tussen de living en keuken door en geniet van één grote, open ruimte.
 • Zolderrenovatie: creëer extra leefruimte door de zolder te transformeren in een extra slaapkamer, werkkamer of hobbykamer.
 • Dakrenovatie: laat de dakbedekking volledig vervangen of kies voor dakisolatie om de kwaliteit van uw dak te verbeteren.
 • Vloer- en chapewerken: chapewerken worden vaak uitgevoerd bij nieuwbouwprojecten, maar u kunt er ook voor kiezen de vloer in uw bestaande woning in Wervik te vernieuwen.
 • Voegwerken, metselwerken of pleisterwerken: als uw gevel in slechte staat is, kunt u voeg- en pleisterwerken overwegen. Met het aanbrengen van crepi krijgt de buitenmuur een compleet vernieuwde uitstraling.
 • Gevelrenovatie: wilt u de uitstraling van de buitenmuur niet veranderen maar de kwaliteit wel verbeteren, kies dan voor een gevelrenovatie. Diverse gevelwerken zorgen ervoor dat uw muur weer optimaal beschermd is tegen weersinvloeden.
 • Isolatie: verbeter de isolatie om uw wooncomfort te verhogen en de stookkosten te verlagen. Voldoet uw woning niet aan de isolatienorm? Dan houdt het bouwbedrijf uit Wervik hier tijdens de renovatiewerken rekening mee.

Ook voor kleine renovatiewerken

Natuurlijk hoeft u geen totaalrenovatie uit te voeren om een bouwbedrijf uit Wervik in te schakelen. Zij zijn u namelijk ook bij kleine renovatiewerken graag van dienst. Bij kleine renovatiewerken gaat het om een functiewijziging van een bestaande ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de zolder, die u op dit moment alleen gebruikt als opslagruimte. Een zolderrenovatie valt onder de kleinere renovatiewerken die een bouwbedrijf uitvoert, die u veel extra leefruimte oplevert. Meestal vinden er bij kleine renovatiewerken geen of nauwelijks breekwerken plaats. Een aantal voorbeelden van kleine renovaties zijn:

 • het toilet verbouwen;
 • de zolder renoveren;
 • verschillende gyprocwerken.

Bouwbedrijven uit Wervik voor uw kleine renovatie of totaalrenovatie!

Laat uw huis renoveren en geniet van een hoger wooncomfort.

Offertes aanvragen

Waar op letten bij renovatiewerken?

Als u een totaalrenovatie laat uitvoeren, dan is het verstandig om rekening te houden met bijvoorbeeld de leidingen of CV-ketel. Ook als u dit tijdens de renovatiewerken niet mee wilt nemen. Het is goed mogelijk dat uw leidingen in slechte staat zijn of dat de CV-ketel inmiddels een flink verlaagd rendement heeft.

Blijkt tijdens de renovatiewerken dat uw leidingen inderdaad in slechte staat zijn? Dan vervangt het bouwbedrijf deze, in overleg, direct tijdens de totaalrenovatie. Door de werkzaamheden direct op te pakken, voorkomt u extra kosten in de toekomst, bij een eventuele lekkage. Door te kiezen voor een nieuwe CV-ketel of andere energiebesparende maatregelen maakt u uw woning in Wervik energiezuinig. Hierdoor gaat u in de toekomst niet alleen flink besparen, maar u hebt mogelijk ook recht op een premie.

Wat kost een renovatie?

Hoeveel renoveren u kost, is natuurlijk afhankelijk van het soort renovatiewerken dat u laat uitvoeren. Het renoveren van het toilet is bijvoorbeeld relatief voordelig vergeleken met een badkamerrenovatie. Voor het toilet liggen de prijzen gemiddeld tussen de €1.800,- tot €2.700,- en een badkamerrenovatie kost ongeveer €6.000,- tot €10.000,-. Met een zolderrenovatie kunt u de zolder direct gebruiken als extra leefruimte, dit kost u gemiddeld €8.000,- tot €14.000,- en voor een keukenrenovatie liggen de prijzen tussen de €10.500,- tot €18.000,-. Besparen is uiteraard mogelijk als u kiest voor goedkope materialen of offertes vergelijkt.

Tabel: kosten veelvoorkomende renovaties

Onderdeel van renovatie Gemiddelde kosten
Toilet €1.800,- tot €2.700,-
Badkamer €6.000,- tot €10.000,-
Zolder €8.000,- tot €14.000,-
Keuken €10.500,- tot €18.000,-
Aanbouw €16.000,- tot €30.000,-

Toelichting tabel: de gemiddelde kosten zijn inclusief materiaal-, arbeidskosten en btw

Benieuwd naar de exacte prijzen en mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. Vele klanten zijn u al voorgegaan!

Offertes aanvragen

Totaalrenovaties van A tot Z

Bij een oud of vervallen pand kunt u ervoor kiezen om een totaalrenovatie uit te voeren. Een totaalrenovatie houdt in dat u het huis in één verbouwing flink opknapt, en dus meerdere klussen laat uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het renoveren van uw dak, in combinatie met een gevelrenovatie en vloerwerken. Een totaalrenovatie draagt bij aan de uitstraling van het huis en zorgt ervoor dat u meer geniet van uw eigen woonomgeving. Daarnaast zorgt een totaalrenovatie ervoor dat het waarde van het huis flink stijgt. Maakt u het huis ook energiezuinig? Dan verdient u de investering in de totaalrenovatie na verloop van tijd weer terug!

Totaalrenovatie: wat is het precies?

Wat houdt een totaalrenovatie in en waar moet u rekening mee houden? U ziet het in deze video.


De kosten van een totaalrenovatie

Hoe een totaalrenovatie er uitziet, verschilt per situatie. Daardoor zijn ook de prijzen enorm verschillend. De prijs van een totaalrenovatie is volledig afhankelijk van de renovaties die u uit laat voeren. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de totaalkosten per renovatie. Voor een renovatie van de dakconstructie liggen de kosten rond de €200,- per m², voor muren rond de €25,- per m² en voor de ramen betaalt u gemiddeld €450,- per m². Voor de afwerking van uw renovatie of nieuwbouwproject liggen de kosten gemiddeld rond de €10.000,- en voor een renovatie van het sanitair kunt u rekening houden met gemiddeld €5.000,-.

Tabel: renovatiekosten per onderdeel

Renovatie: Gemiddelde prijs per m2:
Ramen: €450,-
Dakconstructie: €200,-
Muren: €25,-
Dakpannen €55,-
Pleisterwerken: €20,-
Chape: €24,-
Renovatie: Gemiddelde prijzen:
Radiator: €600,- p/stuk
HR-ketel: €5.000,- p/stuk
Dakramen: €700,- p/stuk
Sanitair: €5.000,- totaal
Elektra: €10.000,- totaal
Afwerking: €10.000,-

Aan welke EPB-eisen moet een bouwproject voldoen?

EPB staat voor ‘EnergiePrestatie en Binnenklimaat’ en hier moet uw woning in Wervik aan voldoen. Het is de bedoeling dat alle nieuwe gebouwen vanaf 2021 bijna energieneutraal zijn. U moet bij een renovatie van de ramen, gevel of dak bijvoorbeeld voldoen aan een minimale isolatiewaarde. Het is dus belangrijk hier tijdens de totaalrenovatie rekening mee te houden. Aan welke eisen u moet voldoen is afhankelijk van de bestemming van het pand, de aard van de renovatiewerken en uiteraard het jaar van de aanvraag. Op energiebesparen.be vindt u de EPB-wegwijzer. Zo vindt u snel alle eisen waar u aan moet voldoen. Op vlaanderen.be vindt u meer informatie over de EPB-regels.
totaalrenovatie bouwbedrijf Wervik

5 valkuilen van zelf verbouwen

Het lijkt vaak goedkoper om algemene renovatiewerken zelf uit te voeren, maar in de praktijk blijkt dit niet altijd zo te zijn. Er zitten namelijk een aantal grote valkuilen aan het zelf verbouwen, die u voorkomt met de inzet van een ervaren bouwbedrijf. Hieronder staan 5 grote valkuilen:

 • 1. Een afgewezen vergunningsaanvraag. Veel mensen gaan er vanuit dat hun vergunningsaanvraag goed gekeurd wordt, en daarom beginnen ze vast met klussen. Een flinke domper als de aanvraag alsnog wordt aangewezen. Met de hulp van een bouwbedrijf is de aanvraag in korte tijd zodanig aangepast dat hij snel alsnog wordt goedgekeurd.
 • 2. Duurder dan gedacht. Bij veel particulieren lopen de kosten te ver op. Soms doordat het opgestelde budget niet reëel is of omdat er kosten bijkomen waar u geen rekening mee gehouden heeft. Schakelt u een bouwonderneming in, dan kunt u een totaalprijs afspreken. Zo staat u niet voor verrassingen achteraf.
 • 3. De kwaliteit valt tegen. Veel klussen lijken relatief eenvoudig, maar zijn in de praktijk toch moeilijker uit te voeren dan gedacht. Zonde als uw werk niet het gewenste resultaat oplevert, zeker als u daarna alsnog een bouwfirma inschakelt.
 • 4. De verbouwing neemt meer tijd in beslag. Zonder ervaring is het lastig in te schatten hoe lang de werkzaamheden duren en dan is het gemakkelijk om een te strakke planning op te stellen. Een bouwonderneming geeft u een duidelijk en overzichtelijke planning.
 • 5. U bent afhankelijk van vrienden en familie. Genoeg vrienden en familie die aangeboden hebben op te helpen, maar misschien dat dit in de praktijk toch minder goed uitpakt. Misschien is de kwaliteit niet naar uw wensen, nemen zij te veel tijd in beslag of zeggen ze op het laatste moment af. Met een aannemer bent u niet afhankelijk van uw eigen netwerk.

huis verbouwen door bouwfirma

Op welke premies heeft u recht?

Als u gaat renoveren of verbouwen dan heeft u mogelijk recht op de Vlaamse renovatiepremie. Diverse renovatiewerken zijn in vier categorieën opgedeeld: per aanvraag kunt u voor maximaal 2 van deze categorieën een bouwpremie ontvangen en van elke categorie krijgt u maximaal één keer een premie. Per categorie moet u in ieder geval €2.500,- investeren en dan krijgt u 20% of 30% (afhankelijk van uw inkomen) op de investering terug. Meer over deze renovatiepremie leest u op vlaanderen.be. Daarnaast kunt u investeren in een energiezuinige nieuwbouwwoning. U hebt namelijk recht op een premie als u energiebesparende maatregelen treft, zoals de installatie van een zonneboiler of warmtepomp. Ook hierover leest u meer op vlaanderen.be.

Verschil aannemer en bouwbedrijf?

Het is veel mensen nog onduidelijk of zij een aannemer of bouwbedrijf moeten inzetten voor de bouw of verbouw van hun woning. Een aannemer is de persoon die alle werkzaamheden aanstuurt en een bouwbedrijf voert deze werkzaamheden uit. Aannemers houden dus overzicht, houden rekening met het budget en de tijdsplannen en coördineren alle klussen, zodat alles op het juiste moment gebeurt.

Bij kleine, algemene renovatiewerken kunt u er ook voor kiezen om een bouwbedrijf in te schakelen. Vaak is er een aannemer bij de bouwfirma werkzaam die dan tijdens het verbouwen toezicht houdt. Bij een grote totaalrenovatie of verbouwing is het wel verstandig een aannemer te selecteren die u vertrouwd en met wie er een goede klik is.

Aannemers in Wervik voor al uw klussen

Er zijn verschillende soorten aannemers werkzaam in Wervik. Kies voor de aannemer, gespecialiseerd in het werkveld dat u wilt uitvoeren. Wilt u bijvoorbeeld de elektriciteit in uw woning in Wervik volledig vernieuwen of moet de elektriciteit in een nieuwbouwhuis worden aangelegd, dan heeft een aannemer gespecialiseerd in gevelrenovatie hier natuurlijk te weinig kennis over. U heeft de keuze uit een aannemer gespecialiseerd in:

 • Renovatie
 • Verbouwingen
 • Gevelrenovatie
 • Houtskeletbouw
 • Elektriciteit
 • Betonwerken
 • Bouwwerken
 • Gevelbekleding
 • Funderingswerken
 • Interieurbouw

Aannemer zoeken en selecteren, waar op letten?

Het inhuren van een aannemer of bouwonderneming is waarschijnlijk niet iets wat u elke dag doet. Begrijpelijk dus, dat u hier rustig de tijd neemt voor het zoeken en selecteren van een aannemer.

Maar waar moet u bij het zoeken en selecteren van een aannemer rekening mee houden?

Allereerst is het verstandig om ruim de tijd te nemen om een aannemer te zoeken. Het is belangrijk iemand in te schakelen waarbij u zich vertrouwd voelt en dat er een goede klik is. De aannemer is tijdens de bouw uw contactpersoon dus u moet erop kunnen vertrouwen dat de communicatie goed verloopt. Controleer of de bouwonderneming financieel gezond is en check verschillende referenties.

Tips om te besparen op de kosten

Wilt u renoveren of verbouwen en graag besparen op de kosten? Hieronder staan een aantal praktische tips waarmee de kosten van verbouwingen laag blijven.

 • Tijdens verbouwingen ontstaat er veel puin. Kies ervoor om dit zelf af te voeren en bespaar tot wel €350,-!
 • Door te kiezen voor een aannemer uit de regio Wervik bespaart u flink de voorrijkosten.
 • Vergelijk bouwbedrijven uit de regio en kies de bouwonderneming met de gunstige prijzen om tot wel 40% op de totaalprijs te besparen!

bouwonderneming Wervik

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u in verband met een verbouwing of totaalrenovatie op zoek naar een aannemer of bouwbedrijf? Maak gratis en vrijblijvend gebruik van onze service en vindt een betrouwbare én betaalbare bouwfirma! Door te kiezen voor de bouwonderneming met het beste aanbod bespaart u zelfs tot 40% op de kosten voor de totaalrenovatie! Dus wilt u binnenkort uw oude badkamer slopen en deze vervangen door een nieuwe? Of bent u geïnteresseerd in de bouw van een sleutel-op-de-deur woning en bent u daarvoor op zoek naar een geschikte aannemer uit Wervik? Twijfel dan niet langer en vul snel het offerteformulier in. Geen kosten en geen kleine lettertjes: u zit helemaal nergens aan vast!

Vrijblijvende offertes