Zoekt u een bouwbedrijf in Lier?

Vergelijk prijzen en vind de beste aannemer voor uw klus!

Offertes aanvragen
aannemer Lier

Bouwbedrijf Lier

Wilt u meer ruimte in huis creëren of is uw oude woning toe aan een flinke renovatie? Schakel dan een bouwbedrijf uit Lier in! Een aannemer helpt u bij de bouw of verbouw van uw woning waardoor de algemene renovatiewerken volledig volgens plan verlopen.

Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden die een bouwonderneming uit Lier zoal uitvoert. Ook krijgt u meer informatie over een totaalrenovatie en de kosten voor het verbouwen van de woning. U vindt ook tips voor het zoeken en selecteren van een aannemer en leest meer over de verschillende soorten aannemers. Besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes!

Waarom een bouwbedrijf inschakelen?

Als u al jarenlang in uw huis woont dan zullen er ongetwijfeld renovatiewerken liggen die al jaren op de planning staan, maar waar u niet aan toe komt. Wellicht is de badkamer intussen verouderd, is uw toilet scheef gaan staan of moet u altijd die ene losse tegel in de hal ontwijken. Waarschijnlijk merkt u pas hoeveel last u hier dagelijks ondervind als deze algemene renovatiewerken zijn afgerond. Het inschakelen van een vakman zal een investering zijn, maar na de renovatie zal uw woongenot enorm verhogen.

Laat u gevel-, vloer- of dakwerken door een bouwonderneming uitvoeren? Dan is er een grote kans dat de isolatiewaarde van het huis verhoogd wordt. Dit houdt in dat u jaarlijks veel geld bespaart op uw energierekening, waarmee u de kosten op de lange termijn weer terugverdiend. Daar komt bij dat de waarde van uw woning dankzij een totaalrenovatie aanzienlijk zal stijgen, wat van pas komt wanneer u de woning in de toekomst wilt verkopen.

bouwbedrijf Lier

Wat doet een bouwbedrijf?

Er wordt nog vaak gedacht dat een bouwonderneming alleen is in te huren voor een algemene totaalrenovatie, zoals het bouwen van nieuwe huizen of renoveren van oude, vervallen huizen. Een bouwonderneming uit Lier is echter in te huren voor een nog veel breder aanbod aan werkzaamheden. Wilt u bijvoorbeeld de keuken vervangen of is uw badkamer aan een opknapbeurt toe? Ook dit doet een bouwonderneming. Een bouwonderneming uit Lier is onder meer in te zetten voor:

 • het bouwen van nieuwbouw en sleutel-op-de-deur woningen;
 • het verbouwen van bestaande huizen;
 • de renovatie van keukens, badkamers en andere kamers;
 • het restaureren van monumentale panden;

Van ruwbouw tot complete afwerking

Heeft u besloten om in zee te gaan met een bouwbedrijf van Lier? Voordat de bouw- of renovatiewerken van start gaan zal de bouwonderneming langskomen om alle wensen nogmaals te bespreken. De bouwonderneming kan alles voor u betekenen op het gebied van ruwbouw tot aan de volledige buiten- en binnenafwerking. Welke algemene bouwwerken de bouwfirma oppakt is afhankelijk van uw wensen. Zo kan u geld besparen door zelf de binnenafwerking voor uw rekening te nemen, maar als u niets wilt hoeven doen dan zal het bouwbedrijf uit Lier deze taken voor u uitvoeren. Denk aan stucwerken, het installeren van spotverlichting en zelfs het creëren van extra kastruimte.

Ruwbouw: wat is het precies?

Ontdek in 1 minuut het belang van goede ruwbouw.

Nieuwbouwprojecten en sleutel-op-de-deur bouwen

Wanneer een bouwbedrijf uit Lier alle onderdelen van nieuwbouwprojecten op zich neemt, dan noemen wij dit ‘sleutel-op-de-deur’ projecten. Vaak kan u kiezen uit verschillende nieuwbouwprojecten, maar menig aannemer biedt daarnaast een standaard assortiment sleutel-op-de-deur woningen aan, waar u zelf nog aanpassingen aan kunt laten maken. Doordat het bouwbedrijf uit Lier alles regelt, hoeft u zich niet druk te maken om de administratie of de planning. De oplevering volgt pas als de buiten- en binnenafwerking compleet is, zodat u praktisch direct kunt beginnen met verhuizen. Sleutel-op-de-deur nieuwbouwprojecten zijn over het algemeen relatief voordelig en de bouw verloopt een stuk sneller.

sleutel-op-de-deur bouwen

Algemene bouwwerken en verbouwingen

Zoals eerder vermeld is een bouwbedrijf breed inzetbaar. Naast algemene renovatiewerken zijn zij ook voor bouwwerken in te schakelen. Een bouwfirma uit Lier wordt met regelmaat ingeschakeld voor de bouw van een garage. Dit wordt van begin tot eind uitgevoerd door dezelfde aannemer, zodat het bouwen snel wordt afgerond. Een garage is een goede toevoeging aan uw woning. U creëert extra ruimte om spullen op te slaan en het zal de waarde van de woning doen verhogen. Hetzelfde geldt voor een aanbouw, hiervoor wordt een bouwbedrijf met enige regelmaat ingeschakeld. Is uw woning na verloop van tijd te klein geworden voor uw gezin? Met behulp van een aanbouw creëert u eenvoudig extra vierkante meters woonoppervlak. Ook villabouw en andere nieuwbouwprojecten zijn in Lier steeds populairder.

Aanbouw woning

Als u uw woning wilt uitbreiden, bijvoorbeeld door een grote schuur aan het huis vast te metselen of met het bouwen van een aparte serre dan noemen we dit een aanbouw. Een aanbouw kunt u volledig als nieuwbouwproject opbouwen, maar het is ook mogelijk te kiezen voor een prefab aanbouw. Met een aanbouw creëert u meer leefruimte en verhoogt u de waarde van de woning in Lier.

Uitbouw

Een uitbouw is vergelijkbaar met een aanbouw. Het verschil is dat u bij een uitbouw een bestaande ruimte vergroot en dat een aanbouw een extra afzonderlijke ruimte is. Met het metselen van een uitbouw maakt u de woonkamer of keuken enkele meters groter, waardoor u extra leefruimte creëert. Zelfs die paar extra vierkante meters kunnen een groot verschil maken op uw wooncomfort!

algemene bouwwerken

Garage bouwen

Als u voldoende ruimte hebt, dan is het metselen van een garage zeker het overwegen waard. Een garage is al lang niet meer alleen een plek om uw auto ’s nachts te stallen. Hier slaat u uw spullen veilig op en u kunt de garage eventueel gebruiken als hobbyhok of werkkamer. Als u de garage laat metselen door een aannemer dan bent u verzekerd van hoogstaande kwaliteit.

Dakkapel

Wilt u op de verdieping juist extra leefruimte creëren? Kijk dan naar de mogelijkheid van een dakkapel. Met een dakkapel creëert u namelijk relatief gemakkelijk extra leefruimte én heeft u veel meer licht in huis. Een kleine, donkere zolderkamer wordt hiermee getransformeerd tot een ruime extra slaapkamer! Een dakkapel kan zowel traditioneel ter plaatse gebouwd worden, maar u kunt de aannemer ook vragen om een prefab constructie.

Wilt u uw huis in Lier verbouwen?

Vergelijk gratis offertes van bouwfirma’s uit de regio en bespaar op de kosten.

Gratis offertes aanvragen

3 voordelen van houtskeletbouw constructies

Steeds vaker kiest een bouwfirma voor houtskeletbouw bij de bouw van nieuwe woningen. Dat komt omdat steeds meer bouwfirma’s op de hoogte zijn van de vele voordelen die houtskeletbouw biedt. Zo zorgt het allereerst voor een korte bouwtijd. De houten wanden worden namelijk vooraf gefabriceerd waardoor de vakmannen uit Lier het huis al binnen twee tot vier dagen volledig waterdicht is. Omdat het bovendien gaat om een flexibel bouwsysteem, is er veel mogelijk wat betreft de afwerking. Leidingen, luchtkanalen en andere elementen worden erg eenvoudig in het hout verwerkt.

 • Het bouwproces van houtskeletbouw verloopt een stuk sneller dan bouwen met beton of cement.
 • Houtskeletbouw vereist nauwelijks droogtijd omdat de bouwonderneming tijdens het bouwen geen water gebruikt.
 • Met houtskeletbouw creëert de aannemer een gezonder en aangenamer leefklimaat omdat het een dampopen bouwmethode is.

Algemene renovatiewerken, een goedkoper alternatief

Vaak ligt de keuze tussen verbouwen of renoveren. Met nieuwe bouwwerken creëert het bouwbedrijf vaak extra woonruimte, waarmee de u de waarde van de woning vergroot. In sommige gevallen is extra ruimte echter niet noodzakelijk. In dat geval zijn renovatiewerken ook een goede optie om de waarde van uw woning te verhogen. Renoveren is in de meeste vallen stukken goedkoper dan bouwen, zeker als u recht heeft op een renovatiepremie! Een aannemer is inzetbaar voor diverse renovaties, veel voorkomende werken zijn badkamer-, toilet- keuken- en zolderrenovaties. Al deze renovatiewerken hebben het als doel om uw woongenot te vergroten. Indien het gaat om een woning die volledig verouderd is, dan is een totaalrenovatie de beste oplossing. Hierbij voert de aannemer een aantal grote renovatiewerken tegelijkertijd uit.

renovatiewerken Lier

Soorten renovatiewerken

Er zijn een breed scala aan algemene renovatiewerken die een aannemer uit Lier voor uit kan voeren, denk aan metselwerken, gevelwerken en vloerwerken. Hieronder vindt u een opsomming van de meest voorkomende renovatiewerken:

 • Badkamerrenovatie: vervang uw oude, vervallen badkamer met een nieuwe en geniet elke dag van grote luxe.
 • Keukenrenovatie: altijd al gedroomd over een keukeneiland? Of wilt u meer opbergruimte? Schakel dan een aannemer in voor een keukenrenovatie
 • Woonkamerrenovatie: woonkamer vergroten door een wand te doorbreken? Of wilt u de woonkamer verlengen met een aan- of uitbouw? Met een woonkamerrenovatie creëert u meer licht en ruimte.
 • Zolderrenovatie: wie de zolder wil gebruiken als extra leefruimte laat een zolderrenovatie uitvoeren. Transformeer uw zolder met een zolderrenovatie tot slaapkamer, werkkamer of zelfs hobbykamer.
 • Dakrenovatie: als uw dak in slechte staat verkeerd, laat dan een dakrenovatie uitvoeren. Hieronder verstaan we het vervangen van de dakbedekking, het vernieuwen van de dakconstructie of het herstellen van beschadigingen.
 • Renovatie van de vloer (chapewerken): een bouwbedrijf in de buurt voert ook renovaties aan de vloer uit, chapewerken worden bijvoorbeeld ingezet na de plaatsing van vloerverwarming of bij de bouw van nieuwe sleutel-op-de-deur woningen.
 • Voegwerken en pleisterwerken: verbeter de uitstraling van uw gevel met de plaatsing van crepi of andere pleisterwerken.
 • Gevelrenovatie: als uw gevel in hele slechte staat verkeerd, is een gevelrenovatie de beste oplossing. Kapotte voegen en stenen worden vervangen en
 • Het plaatsen van isolatie: laat isolatie plaatsen om jaarlijks flink te besparen op de stookkosten. U kunt onder andere uw muren, vloeren of dak isoleren.

Ook voor kleine renovatiewerken

Een aannemer is ook beschikbaar voor al uw kleine renovatiewerken. Onder kleine renovatiewerken verstaan we de renovatie van een bestaande ruimte. De vakmannen maken deze kamer functioneel. Denk bijvoorbeeld aan een schuur die u wilt transformeren tot thuiskantoor of aan de zolder die u wilt inzetten als slaapkamer. Het voordeel van deze kleine renovatiewerken is dat er maar weinig overlast door werkzaamheden ontstaat. De werken blijven beperkt tot één ruimte, dus u tijdens de werkzaamheden gewoon in huis blijven wonen. Voorbeelden van kleine renovatiewerken zijn:

 • Toilet verbouwen
 • Zolderrenovatie
 • Gyprocwerken

Bouwbedrijf uit Lier voor al uw renovatiewerken!

Uw renovatie is in korte tijd afgerond. Zoekt u een bouwbedrijf? Vergelijk gratis offertes!

Offertes aanvragen

Waar op letten bij renovatiewerken?

Of u nu een kleine renovatie of totaalrenovatie laat uitvoeren, bij een aanpassing van uw huis komt immens veel kijken. Het is bij een totaalrenovatie aan te raden om direct de leidingen te controleren. Als deze in slechte staat zijn kunt u deze direct laten vernieuwen, zodat u extra werkzaamheden in de toekomst bespaard blijft. Het is bij een totaalrenovatie ook belangrijk om rekening te houden met de landelijke isolatienorm. Hier moet elke woning aan voldoen, is dit niet het geval dan kan het pand in het ergste geval onbewoonbaar verklaard worden.

Wat kost een renovatie?

Bent u nieuwsgierig geworden wat een eventuele renovatie door een aannemer u gaat kosten? Dat is lastig te voorspellen, omdat dit per geval verschilt. Een goedkope renovatie is die van het toilet: de gemiddelde prijzen hiervan liggen tussen de €1.800,- tot €2.700,-. Dit is de totaalprijs, inclusief het materiaal. Hiervoor zal de bouwfirma de waterleidingen en afvoer verleggen, opnieuw betegelen, een fonteintje aanbrengen en het toilet installeren.

Een badkamerrenovatie is een grotere investering. Voor een dergelijke renovatie betaalt u gemiddeld €6.000,- tot €10.000,-. Voor deze investering laat u een gemiddelde badkamer bouwen, waarbij u de keuze maakt voor standaard badkamermeubels. Laat u liever een luxe spabad plaatsen met daarnaast een uitgebreide inloopdouche? Dan loopt de prijs verder op, vaak komt u dan boven de €10.000,- uit. Hetzelfde geldt voor de renovaties van de zolder of keuken.

U maakt het zo duur of goedkoop als u zelf wilt, door rekening bij de aanschaf van het materiaal rekening te houden met het budget. Exacte prijs weten? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan!

Tabel: kosten veelvoorkomende renovaties

Onderdeel van renovatie Gemiddelde kosten
Toilet €1.800,- tot €2.700,-
Badkamer €6.000,- tot €10.000,-
Zolder €8.000,- tot €14.000,-
Keuken €10.500,- tot €18.000,-
Aanbouw €16.000,- tot €30.000,-

Toelichting tabel: de gemiddelde kosten zijn inclusief materiaal-, arbeidskosten en btw

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. Vele klanten zijn u al voorgegaan!

Offertes aanvragen

Totaalrenovaties van A tot Z

Een totaalrenovatie is nodig als uw woning sterk verouderd is. Het kan zijn dat u een woning hebt gekocht met het idee om deze op te knappen. Maar het is ook mogelijk dat u al jaren in uw huis in Lier woont en deze nu aan een flinke totaalrenovatie toe is. Een totaalrenovatie houdt in dat alle klussen in één keer aangepakt worden: denk aan het plaatsen van isolatie, het renoveren van de gevel en het afwerken van de zolder of garage. Indien gewenst wordt er bij een totaalrenovatie ook een aanbouw of uitbouw geplaatst. Met een totaalrenovatie voert u al deze klussen uit tijdens één verbouwing. Wel neemt een totaalrenovatie flink wat tijd in beslag.

Totaalrenovatie: wat is het precies?

Wat houdt een totaalrenovatie in en waar moet u rekening mee houden? U ziet het in deze video.


De kosten van een totaalrenovatie

Wat een totaalrenovatie kost, is uiteraard volledig afhankelijk van de algemene renovatiewerken die u uit laat voeren. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de prijzen. Zo kost het renoveren van de ramen ongeveer €450,- per m² en voor het renoveren van de dakconstructie liggen de kosten rond de €200,-. Per m². Wilt u nieuwe radiatoren plaatsen, houd dan rekening met ongeveer €600,- per stuk en voor het vernieuwen van elektra loopt de prijs op tot wel €10.000,-. Bij een totaalrenovatie kunt u wel aanspraak doen op de totaalrenovatiebonus. Deze kunt u aanvragen als u in de loop van 5 jaar minimaal drie energiebesparende maatregelen treft. Meer hierover leest u op vlaanderen.be.

Tabel: renovatiekosten per onderdeel

Renovatie: Gemiddelde prijs per m2:
Ramen: €450,-
Dakconstructie: €200,-
Muren: €25,-
Dakpannen €55,-
Pleisterwerken: €20,-
Chape: €24,-
Renovatie: Gemiddelde prijzen:
Radiator: €600,- p/stuk
HR-ketel: €5.000,- p/stuk
Dakramen: €700,- p/stuk
Sanitair: €5.000,- totaal
Elektra: €10.000,- totaal
Afwerking: €10.000,-

Aan welke EPB-eisen moet een bouwproject voldoen?

Gaat u binnenkort bouwen of renoveren? Houd dan rekening met de gestelde EPB-eisen. EPB staat voor Energieprestatie en Binnenklimaat en kort gezegd houdt dit in dat uw woning na de renovatie moet voldoen aan de gestelde eisen met betrekking tot thermische isolatie, binnenklimaat en nieuwe technische installaties. Wat deze eisen zijn, is afhankelijk van onder andere het bestemming van het gebouw, de aard van de werken en het jaar van de aanvraag. Voor een woning gelden andere eisen dan voor een kantoor en aan nieuwbouwprojecten worden andere eisen gesteld dan aan renovaties. Daarnaast hecht de Vlaamse overheid steeds meer waarde aan energiezuinig wonen, waardoor deze EPB-eisen steeds strenger worden. Een bouwfirma kan u infomeren over de huidige EPB eisen.
totaalrenovatie Lier

5 valkuilen van zelf verbouwen

Klanten in Lier denken veel geld te besparen door zelf de bouwwerkzaamheden uit te voeren. In de praktijk loopt dicht echter vaak anders dan verwacht. De planning loopt vaak uit en budgetten blijken al snel te klein. Over het algemeen lopen klanten die zelf gaan verbouwen tegen de volgende valkuilen aan:

 • Begin nooit met de werkzaamheden voordat u een vergunning toegewezen krijgt. Het kan namelijk maar zo gebeuren dat de overheid de vergunning afwijst. Voordat u deze opnieuw kan indienen, zal u moeten voldoen aan de eisen van de gemeente van Lier. Dit kan een lang proces zijn, daarom raden wij aan hiervoor een bouwfirma om hulp te vragen. De bouwonderneming is op de hoogte van de vereisten en zal uw plan zodanig aanpassen dat de vergunning wel toegekend wordt.
 • In de praktijk zijn de klussen altijd moeilijker dan van te voren gedacht, zeker als u nog niet veel ervaring had. Door een bouwbedrijf in te schakelen weet u zeker dat u tevreden bent met het eindresultaat.
 • Doordat de klussen moeilijker zijn, zullen de werken een stuk langer duren. Enerzijds omdat het u meer tijd kost, anderzijds omdat u de klus wellicht moet herhalen omdat u niet tevreden bent met het eindresultaat.
 • Het budget dat u van tevoren netjes had uitgerekend blijkt toch niet groot genoeg voor de complete verbouwing. Wilt u er zeker van zijn dat u niet teveel uitgeeft? Dan zult u met een bouwbedrijf een totaalprijs moeten afspreken. Ook als er meerwerk nodig is zal deze prijs niet meer veranderen. Het nadeel hiervan is dat u op deze manier geen recht hebt op een specificatie van de kosten.
 • Hoewel het in eerste instantie geen probleem lijkt, is het behoorlijk stressvol om op een bouwplaats te wonen. Rust in huis is rust in het hoofd, dus zoek als het even kan een tijdelijk onderkomen.

huis verbouwen

Op welke premies heeft u recht?

Als u een aanpassing aan uw huis in Lier doet is dat een flinke investering. Bij minimaal drie energiebesparende maatregelen heeft u recht op de totaalrenovatiebonus, maar wist u dat u ook premies aan kunt vragen. Laat u een nieuwbouwhuis in Lier bouwen? In dat geval is het relatief eenvoudig om de woning energiezuinig te maken, waardoor u wel recht hebt op een aantal premies. Zo kunt u een bouwpremie aanvragen voor de installatie van een warmtepomp en zonneboiler. Meer over een premie voor energiezuinige investeringen vindt u op vlaanderen.be.

Op dezelfde website vindt u ook meer informatie over de renovatiepremie. Met deze renovatiepremie krijgt u 20% of 30% (afhankelijk van uw inkomen) terug op de investering. Voorwaarde hiervoor is wel dat u minimaal €2.500,- investeert.

Verschil aannemer en bouwbedrijf?

Bij veel mensen ontstaat nog verwarring over het verschil tussen een bouwbedrijf en een aannemer. Als u een aannemer inschakelt, dan is dit de persoon die de verantwoordelijkheid draagt over het bouwproject. Hij coördineert alle bouwwerkzaamheden en zorgt ervoor dat er kwaliteit wordt afgeleverd. U kunt een aparte aannemer inschakelen, maar u kunt ook een bouwbedrijf met een aannemer inhuren. Als de aannemer alleen werkt, dan werkt hij vaak samen met een ander bouwbedrijf die de werkzaamheden uitvoert. Kort gezegd is de aannemer die erop toe ziet dat alle werkzaamheden gebeuren binnen de vooraf gestelde tijdsplanning. Het bouwbedrijf voert deze werkzaamheden uit.

Aannemers in Lier voor al uw klussen

Voor elke klus in Lier is een geschikte aannemer te vinden. Aannemers zijn vaak gespecialiseerd in één of meerdere gebieden. Wilt u bijvoorbeeld uw huidige woning in Lier aanpakken, zoek dan een bouwonderneming met ervaring in renovaties. Wilt u graag een nieuwbouwhuis realiseren met behulp van houtskeletbouw, dan is het juist verstandig op zoek te gaan naar een aannemer gespecialiseerd in dat gebied. Er is onder andere keuze uit aannemers gespecialiseerd in:

 • Renovaties en verbouwingen
 • Gevelrenovatie
 • Gevelbekleding
 • Houtskeletbouw
 • Elektriciteit
 • Betonwerken en funderingswerken
 • Bouwwerken
 • Interieurbouw

Aannemer zoeken en selecteren, waar op letten?

Er zijn veel verschillende aannemers te vinden in Lier, dus hoe vindt u nu een bouwbedrijf of aannemer die bij u past? Het is in ieder geval belangrijk om ruim op tijd op zoek te gaan naar een geschikte vakman. Het is altijd verstandig om een bouwbedrijf te kiezen, met wie u een persoonlijke klik heeft. Dan verloopt de communicatie tijdens de bouw een stuk prettiger. Daarnaast is het belangrijk om vooraf gemaakte afspraken zwart op wit te hebben. Maak bijvoorbeeld duidelijk wat het budget en de tijdsplanning is en zorg ervoor dat afspraken over de betaling vast staan op papier. Op die manier voorkomt u problemen achteraf.

Tips om te besparen op de kosten

 • Door zelf uw puin af te voeren bespaart u al snel tot €350,- op de totaalprijs.
 • Kies een aannemer uit de regio Lier om te besparen op de voorrijkosten.
 • Kies voor goedkope, doch kwalitatieve materialen. Zo bespaart u al snel tot €500,-.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere bouwfirma’s uit Lier en kies de goedkoopste.

bouwonderneming Lier

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u geïnteresseerd in een sleutel-op-de-deur nieuwbouwwoning? Of zoekt u een bouwfirma die de badkamerrenovatie voor u kan uitvoeren? Juist op zoek naar een aannemer voor de bouw van uw nieuwe garage? Bij ons bent u voor diverse bouw- en renovatiewerken aan het juiste adres. Dankzij ons samenwerkingsverband met menig bouwonderneming uit Vlaanderen kunnen wij u de scherpste prijzen garanderen, zonder dat u daarvoor in hoeft te leveren op kwaliteit. Via de offertepagina vraagt u eenvoudig meerdere (max. 6) offertes op maat aan en doordat u deze zelf vergelijkt bepaalt u zelf met welk bouwbedrijf u in zee gaat. Elke aannemer met wie wij samenwerken is uitstekend gediplomeerd en op de hoogte van de nieuwste technieken en methodes, zodat uw bouwwerken in korte tijd afgerond worden.

Vrijblijvende offertes